Nem tudod, hogy válassz a Császárvonal császármetszés/VBAC utáni programjaiból? Segítünk!

Császár után

Szerző: Kiss Verus

Az egyik leggyakoribb kérdés, amikor valaki a Császárvonal Videótárába toppan, hogy oké: de akkor melyik program való nekem? Vezetett legyen? Vagy önállóan kezdjek bele valamelyik bármikor előfizethetőbe? Álljon itt az összefoglaló a császármetszés és VBAC utáni tornákról.

Ha bármilyen kérdésed van, írj a hello@csaszarvonal.hu címre, vagy hívd ügyfélszolgálati telefonszámunkat (+36 20-285-6937) hétköznapokon (8-16 óráig), szívesen segítünk!

Minden programunk...

- végezhető szétnyílt hasizommal (és igen, nagyon is segít rajta :),
- gátbarát,
- figyelembe veszi császáros előzményed,
- előre felvett tornákból áll (a vezetettek is), akkor csinálod a videókat előfizetési időd alatt, amikor neked jó
- videói ott lesznek profilodban végig, nem tűnnek el menet közben "motivációként"
- komplex, gyógytornász által összeállított/mentorált,
- elkezdhető évekkel császármetszés/VBAC után, sosincs késő!
- mellé jár a VIP-csoportos tagság, ahol végig kérdezhetsz előfizetésed kapcsán, a vezetett programoknak pedig dedikált, intimebb háttércsoportja van.


A Császárvonal Videótára Magyarország egyetlen, tematikus, kifejezetten császármetszés/VBAC utánra megálmodott tornarendszere, mely akár éveken át tud kísérni a szülés után, segíteni regenerációdat, mindennapi egészségtornákkal erősít, akár konkrét, császármetszéssel, várandósságoddal összefüggő panaszod esetén is. A rendszer Rákosi Dóra szakmai vezetésével épült fel az elmúlt 6 évben, s számtalan pre- és posztnatális edző csatlakozott hozzá, továbbá pszichológus, dietetikus, gyógyszerész, akikkel komplex, holisztikus szemléletű programjaink készülnek.

Az Egészségértés-, Richter Anna-, Kopp-Skrabski- és Magyar Orvosi Kamara Médiadíjas Császárvonal projektünk célja a császármetszéssel, annak megelőzésével, a szülés utáni regenerációval, illetve a VBAC-kel kapcsolatos hiteles információk közvetítése.

Nézzük, az egyes szinteket az online Videótárban!

0. szint: Alapcsomag (0-3 hónap) - bármikor előfizethető

Nem kell igazodnod senkihez, ha ezt a csomagot szeretnéd megvásárolni, a kórházi napoktól a 12. hét végégi kísér. Ha előre szeretnél ismerkedni pl. a sebkímélő mozgásokkal, érdemes a hosszabb hozzáférést előfizetni!

Ha csak a kórházi napokban/csak a gyermekágy után tartasz velünk, külön-külön is elérhető a csomag első, illetve második fele:


1. szint: Haladó has- és hegkezelés (3 hónap + szülés után) - bármikor előfizethető

Ez 3-4 hónappal a hasi beavatkozás (nem csak császármetszés, bármilyen lyukkal, behatolással járó hasi műtét után!) után legalább egyszer mindenkinek, mert élethosszig tudást, fogásokat ad át, de hogy a szülésedhez képes hogy jön ki a "mikor", ez egyéni. Ha tudod, a Magamra találók előtt/ az első Magamra találóval párhuzamosan csináld. Várandósan nem végezhető! Ha a Magamra találók előtt sikerül beiktatni, sokkal lazább hassal, heggel vágsz neki a programoknak = nagyobb sikerrel, eredményekkel tud járni a befektetett energiád! A program bármikor előfizethető, nem kell senkihez alkalmazkodnod. A szükséges eszközök listája a program leírásában van, ha csak egy eszközt tudsz, szeretnél hozzá megvenni, a Centre (szürke SMR) labda legyen az!

Vezetett programok, adott, fix időpontban indulnak, tetszőleges időpontban nem előfizethető

2. szint Magamra találó (vezetett, rendszeresen, évi 5 alkalommal, fix időpontban startoló program)

Ha 3 hónap eltelt szülésed óta, hajrá. Ha ennél több, de még az Alapcsomag óta/ szülés óta egyáltalán nem végeztél regeneráló mozgást, akkor is ezzel kezdd, ha 10-36-456899 hónapja volt a szülésed, akkor is.

3. szint: Magamra találó plusz (vezetett, rendszeresen, évi 5 alkalommal, fix időpontban startoló program)

Ha legalább 5 hónap telt el a szülésed óta, és azt aktív regeneráló tornákkal töltötted (pl. nálunk ez a Magamra találó első szintje), akkor ezt válaszd! Ha 5 hónapja szültél, de még nem mozogtál semmit az Alapcsomag óta (vagy az Alapcsomagot sem), akkor is a kezdő Magamra találóra nevezz be. Ha évekkel vagy a szülés után, és most érsz ehhez az edzettségi szinthez, akkor is bátran nevezz be!

3. szint: Gerinctornák a szülés utáni regenerálók közé ékelődve (nem kötelező, de opció)

A Gerinctornákat azoknak javasoljuk, akiknek jól jön egy kis extra tartásharmonizálás, gerincátmozgatás, a sok görnyedés és anyukás mindennapok darájában, de akár ki is hagyható. Ha már túl vagy a Magamra találón legalább, akkor jöhet a sorban a Gerinctorna, majd utána visszatérés a Magamra találó pluszhoz. Ha Magamra találó plusz megvolt, akkor jöhet a Gerinctorna plusz! A Gerinctorna plusz egy erősebb, haladóbb Gerinctorna, ezért kérjük, hogy ne spórold meg előtte a szülés utáni regeneráló mozgásokat! Vagyis: Gerinctornát ne kezdj el úgy, hogy előtte nem tudtad le a fentebb sorolt szülés utáni regeneráló programokat! A Gerinctornák nem helyettesítik a szülés utáni regeneráló programokat! 


4. szint: Magamra találó ráadás (vezetett, rendszeresen, évi 5 alkalommal, fix időpontban startoló program)

Ha legalább 8-9 hónapja szültél (de ha évekkel vagy a szülés után, és most érsz ehhez az edzettségi szinthez, akkor is bátran nevezz be!), már majdnem befejezett szülés utáni regenerációs folyamat van mögötted, rendszeresen edzésben, mozgásban vagy, pl. a Magamra találó plusz is mögötted van, akkor gyere erre! A Magamra találó és a Magamra találó plusz kiváló alapot ad hozzá! Ha futni szeretnél, ezt a kört se spórold el futás előtt, az utolsó, belépő szint a szökellések világába a program.

Mi a helyzet a NEM vezetett programokkal a kínálatból?

Ha épp nem jön ki az idő, mert pl. nem tudsz pont az Magamra találóhoz csatlakozni, ha legalább 4 hónapja szültél, de nem maradnál értékes, funkcionális mozgás nélkül, kezdj bele egyrészt a Haladó has- és hegkezelésbe mindenképp, másrészt a 6 hetes, tornásabb programok közül a Test-varázsba vagy a Flexibe (1-es szintű testtartást harmonizáló, illetve rugalmasító program). A programok NEM helyettesítik a Magamra találó sorozat célzott, szülés utáni regeneráló folyamatát, tehát helyettük NE végezd, csak a programok között, kiegészítésnek, vagy programkörös szünetben (nyáron).

Ha épp nem jön ki az idő, mert pl. nem tudsz/akarsz a Magamra találó plusz után becsatlakozni a Magamra találó ráadásba, ha legalább 4-5 hónapja szültél, kezdj bele az Alakváltóba vagy a Sugar programba!

Ha túl vagy már a Magamra találón és a Magamra találó pluszon, de nem mennél tovább (még) a Magamra találó ráadásra, mert mondjuk hangsúlyosabbnak érzed a gátpanaszaidat (feszesség házasélet során, fájdalom behatoláskor, kismedencei feszülés, panaszok pisiléskor stb.), vagy mert kiszakadnál a vezetett programokból, akkor jöhet a komplex, 10 hetes medencefenéki program! Ez 4-5 hónappal szülés után végezhető, ha a regeneráló tornákon (Magamra találó, Magamra találó plusz) már túl vagy!

5. szint: 3, 2, 1... futás! Futásra felkészítő program 5 és 10 km-es táv (keresztedzésekkel, online mentorálással)

Ha császármetszés után vagy minimum 7 hónappal, illetve ha a programot megelőző 3-4 hónapban gátizom-, császáros/gátheg- és hasfalspecifikus szülés utáni regenerációs tornát végeztél folyamatosan (pl. Magamra találók a mi tornarendszerünkben), szökellésekig jutva.

Olvasgass olvasói visszajelzéseket, nézegess előtte-utána fotókat a programok résztvevőitől!