Torna császármetszés vagy VBAC után: nehezen mozdulsz a babád és a kötöttségek miatt? Ez tetszeni fog!

Császár után

Szerző: Kiss Verus

Császármetszés, VBAC után eljön az idő, amikor időd, energiád és kedved lesz már a szülés utáni mozgáshoz, szeretnéd újra jól érezni magad a bőrödben, szétnyílt hasizmoddal foglalkozni, visszaerősödni, hegedet, gátizmodat kezelésbe venni... Viszont lever a víz annak a gondolatától is, hogy mindezt hozzá kelljen alakítani babád alvásához, szabad kapacitásodhoz, így a fix idős tornák szóba sem jönnek, de akár a személyes jelenlétet igénylők sem. Jó hírünk van, mert nálunk megtalálod azt, amit keresel!

Torna császár után - torna VBAC után

A kisbabás, kisgyermekes élethelyzetben kincset érnek azok a lehetőségek, amelyek megkönnyítik egy anya én-idejének megvalósulását, a magára fordított órák, percek pedig akkor tudnak megvalósulni, amikor neki tényleg jó, nincs még további kötelékekkel korlátozva. A Császárvonal Videótárát épp ezért találtuk ki, hogy mindeninek segíteni tudjuk a császármetszés utáni tornákkal, a kórházi napoktól akár évekkel később is: a legtöbb online tornás programunk saját üzemben és bármikor kezdhető, előfizetési időben akárhányszor lejátszható és kihasználható minden egyes eleme. Ráadásul maximum 30 perc minden programunk, ami egy rosszul alvó baba mellől is kivitelezhető, vagy minimális családi háttérsegítséggel is, mert 30 perc még a napodba szétbontva is belefér!

FONTOS! Minden programunk végezhető szétnyílt hasizommal és gátbarát is, maximális hegtudatos szemlélettel, vagyis minden esetben figyelembe véve a császáros előzményt a velünk tornázók életében!

Melyik való nekem?

Az egyes programok képén kis "bogyókkal" jelezzük a nehézségi szinteket, de ha nem tudod így sem, melyik való neked, nézd meg Rákosi Dóra, a Császárvonal alapító gyógytornászának összefoglalóját, vagy írj bátran a hello_kukac_csaszarvonal.hu címre és segítünk, illetve hívd a Császárvonal telefonos ügyfélszolgálatát!

Kismamatorna, szülésfelkészítő várandósan (ha még nem szültél)

Már a műtét/VBAC után, a kórházi napoktól...

  • A posztoperatív tornától a szülés utáni 12. hétig (VBAC után is): Alapcsomag


Ha letelt a három hónap császármetszés/VBAC után...

  • Bármilyen komplexebb szülés utáni regeneráló mozgás előtt ajánlott egyszer elvégezned császármetszés/ VBAC után egy haladóbb, mélyebb has- és hegkezelő gyakorlatsort, ha legalább 3 hónapja szültél. A tested rugalmasabb lesz, a későbbi tornák is hatékonyabbak lehetnek, ha a heged és környéke, a kismedencét jó keringésű: Haladó has- és hegkezelés
  • És ezután jöhetnek a Te életedben is a komplex, szülés utáni "Magamra találó" programjaink, illetve Gerinctornánk - együtt induló csapatokkal, fix indulós dátumokkal (részletek lejjebb)
  • Szülés után 4-5 hónappal ajánljuk egy komplex, holisztikus szemléletű gátizomprogram elvégzését is, ez nálunk az "Erős, rugalmas, alkalmazkodó: komplex gátizom- és medencefenéki program" nevű, 10 hetes, megújult program, mely nem a klasszikus "fekve gátizmokat keresgetős" program, hanem egy aktív mozgásokkal teli szakmai anyag, amiben a lelki oldal is teret kap, önellenőrző kérdőívvel, relaxációval. A programot szintén saját ütemedben kezdheted bármikor.

Együtt könnyebb - figyeld az indulási dátumokat!

...figyeld, mikor indulnak közös csapatok, és csatlakozz a szintednek megfelelő csapatokhoz! Ezekben a programokban fix a kezdés és a befejezés dátuma, de a 6 hét alatt szintén akkor indítod a videókat, amikor neked jó, de itt a háttércsoportokban másokkal együtt dolgozol, limitált létszámú, online közösségekben! Mindegyik programban 15-30 perces tornákat találsz, has- és hegkezelés videóval, és minden programban más extrákat teszünk mellé (lelki tippek, életmódváltó tippek stb.)


A szuperhaladó szint: gyaloglásra és futásra felkészülés (min. 4 hónappal hüvelyi szülés/VBAC után, min. 7 hónappal császármetszés után)

2023 szeptemberétől elérhetők futásra felkészítő programjaink is, dr. Dorogi Márta ultrafutó, edző, sportmentáltréner, Rákosi Dóra, gyógytornászunk, illetve Halmosné Minczér Mariann szakmai közreműködésével. 5 km-es, majd 10 km-es távra felkészítő programok ezek, melyekben a variálható edzéstervek mellett rengeteg elméleti anyagot, szobatornát, keresztedzést, nyújtást, bemelegítést is kapnak a résztvevők. Megfelelő alapok (regeneráló tornák) után a futás és futóprogramunk min. 4 hónappal kezdhető hüvelyi szülés/VBAC után, és min. 7 hónappal császármetszés után. A futóprogramról itt olvashatsz. Bármikor be tudsz csatlakozni!

VIP-csoport és külön háttércsoportok

Fontos, előfizetőként azonnal beléphetsz VIP-csoportunkba, ahol az elmúlt években temérdek előtte-utána fotó, inspiráló poszt, tipp, extra videós anyag, segédlet felgyűlt már, kérdezhetsz bármikor. Emellett pedig minden együtt indulós programunknak külön háttércsoportja van, amit az egyes programkörök indulásakor megtalálsz a programok leírásában! Ezekben a programok edzői, szakemberei végig elérhetők számodra, nem maradsz egyedül, fogjuk a kezed!


Még mindig tanácstalan vagy? Keress minket, beszéljük meg, segítünk!

  • Írj nekünk a hello_kukac_csaszarvonal.hu ügyfélszolgálati címre bármikor, 0-24-ben, igyekszünk mielőbb válaszolni, vagy
  • munkaidőben (8-16 óráig), hétköznap hívd a Császárvonal ügyfélszolgálati telefonját: +36202856937
  • ha anyagi nehézséget okoz a torna befizetése, érdeklődj aktuális ingyenes tornahelyeinkről, mert nálunk ilyen is van, mindig <3