Császár utáni gyermekágyi torna és regeneráló program: "javult az érzéketlen területek állapota és a hasam sem lóg már"

Ti és a Császárvonal

Szerző: Kiss Verus

Heni írt beszámolót a Császárvonal online, császármetszés utáni tornás Alapcsomagjáról, melyben a gyermekágyi tornák mellett a szülés első 12 hetében a császáros anyák felépülését támogató, regeneráló tornaprogram is helyet kap. Átadjuk az édesanyának a szót.

Elmesélem: második császárom után tudatosabb voltam

A regenerációm első nagy mérföldkövéhez érkeztem. Második császármetszésem után most ismét végigcsináltam az Alapcsomag a kórháztól a császármetszés utáni 12. hétig programot. Nem mindig volt egyszerű beiktatni a napba 3 különböző méretű apró talpú mellett. Kezdetben napközben is sikerült magammal foglalkozni néhány percet, aztán szép lassan áttevődött estére, amikor már mindenki ágyba került és ott is maradt. Így is volt, hogy a legkisebb mellettem feküdt, míg tornáztam, heget kezeltem.

Először 2-2,5 éve találkoztam a videókkal, hónapokkal az első hasi szülésem után. Akkor nagyon lassan sikerült csak barátkozni a helyzettel, ritkán tornáztam, de a hegmasszázst csinálgattam. Most a kórházi napokban az akkor elsajátított ismereteimre támaszkodtam: hogyan keljek fel és feküdjek le, hogy a legkönnyebb megfordulni az ágyban, hogyan tudom könnyebbé tenni az első napokat. Hatalmas segítség volt.

Türelmetlen voltam a gyermekágyi tornáknál

Aztán itthon előfizettem újra a csomagra, mert sokkal tudatosabban szerettem volna belekezdeni a felépülésbe, mint első alkalommal. Érdemes volt, mert kiválóan felépített gyakorlatsorokat és rengeteg hasznos tanácsot tartalmaz!

Most is a hegkezelés volt a kedvencem, azt vártam a legjobban, mikor kezdhetem végre. Aztán a legnehezebb az volt, hogy kivárjam, mikor leszek végre alkalmas a kezdő tornasor után a haladó tornasor gyakorlataira. Fejben jóval előrébb szerettem volna tartani, az elején nehéz volt türelmesnek lenni magammal, hiába tudtam, hogy a testem nem bírna még többet.

Olvasói fotó az Alapcsomag 12 hetének letelte után (és a varratszedés után készült a felső képpár)

A varratszedés után néhány nappal elkezdtem szilikontapaszt is használni (erről korábbi cikkünk itt - a szerk.). Nem gondoltam volna, de a régi hegemen is sokat javított.

Ilyen eredményeket értem el

Nekem nagyon jó eredményeket hozott a rendszeres gyakorlás, kezelés testileg és lelkileg is. A heg két vége feletti duzzanatok közül már csak a nagyobbat lehet kitapintani, javult az érzéketlen területek állapota is és a hasam sem lóg már.

Császármetszés utáni torna - Te is kezdj bele!

A programot eléred ide kattintva. Az Alapcsomag első 6 hetes, gyermekágyi tornás része külön is elérhető. A 6-12. heti torna és segédletek szintén elérhetők magukban, ha úgy érkezel el a tornákhoz, hogy a gyermekágyon már túl vagy. A programok mindegyike segít elindulni a szétnyílt hasizom regenerálásához vezető úton, és gátizomtornát is tartalmaznak.

Ha régebben szültél, és keresed a neked való mozgásprogramot - sosincs késő! - olvasd el ezt a segédletet. 


Nem hagytam abba, a hegtudatos életmód az életem része

Áprilisban többször beiktattam a Nyílj ki, rózsám! - Mellkasmobilizálás az anyukás mindennapokra videó gyakorlatsorát is. Szuper volt, tuti visszatérek még a programhoz! (Azóta beszereztem néhány smr eszközt, azzal tuti jobb lesz! Hmmm a vállam már a gondolattól is kívánja a kék labdát). Legalább egyszer érdemes kipróbálni, sokat segít a testtartás javításban is, akár évekkel szülés után is!

Azt hiszem, a bennem lévő, császármetszés(ek) miatti feszültség is kezd enyhülni, dolgozom ezen is, nyitottam különböző stressz-, traumakezelési módszerek felé. Jelentkeztem és olyan szerencsés voltam, hogy csatlakozhattam a néhány hete, a Császárvonal felületein meghirdetett TRE kurzushoz.

Közben persze a testem regenerálását sem hagytam abba. Most már a Haladó (kötény)has- és hegkezelés - I'm lovABle! programban vagyok benne. Ez is klassznak ígérkezik! Nagyon várom az őszt, hogy valamelyik közös, vezetett programba végre én is be tudjak csatlakozni!