Szülés utáni regeneráló jógaprogram a Császárvonalnál: itt a Békés amazonképző!

Császár után

Szerző: Kiss Verus

2024. szeptember 16-án indul először a Császárvonal történetében a szülés/császármetszés/VBAC utáni 6 hetes, online jóga, illetve jógaworkout program vezetetten, együtt rajtolva, két oktató közreműködésével. Hurrá, ilyen még nem volt a házunk táján!

Békés amazonképző: mégis mi ez?

Egy hathetes programot álmodtunk meg, mely az eddigi programjainkhoz hasonlóan 15-30 perces videókból, hegkezelést oktató videókból épül fel. Két jógaoktató anyagai váltakoznak benne négy héten át, a program intenzív időszakában, majd a két hét ráadásban lehet pótolni, újrázni, ami tetszett, ami kimaradt. Két stílus színesíti: egyszerre lesz a jóga és a jógaworkout világa is a mindennapjaid része általa.

A Békés amazonképzőt azon követőinknek ajánljuk, akik már túl vannak valamilyen komplex, alapozó szülés utáni regeneráló programon (ez nálunk a Magamra találó és a Magamra találó plusz elvégzését jelenti), és legalább 6 hónapja (vagy annál régebben) hozták világra babájukat.

Jóga és jógaworkout császármetszés/VBAC után? Igen!

Amikor elkezdtük beharangozni a Császárvonal felületein az új jóga(workout) programot, sok-sok aggódó komment érkezett az eddig velünk regenerálódó édesanyák köréből: többen jelezték, a jóga nem az ő világuk, meg félnek tőle úgy, hogy semmilyen jógás előéletük nincs. Bevallhatjuk, sokan vagyunk így a Császárvonal csapatában is, nem véletlen, hogy 6 éven át halogattuk, hogy a műfajt beengedjük komplex, császármetszés/VBAC utáni tornarendszerünkbe... Két jó okunk is volt azonban legalább, hogy ezen 2024-ben változtassunk: két olyan (le kell írnom, cuki & profi!) jógaoktatóval hozott minket össze a sors, akikről azonnal tudtuk, stílusuk, módszerük illik a szakmai csapatunkba. Akiknek a neten fellelhető videóit látva is tudtuk: ők kellenek nekünk, az ő szakmaiságuk, lelkesedésük. Hamar megszületett az elhatározás, velük indul el a Császárvonal jógás szála... 

Ismerd meg oktatóinkat!

  • Halmos Júlia

(alias Julcsi, Hatha-, gerinc-, kismama-, és babásjóga-oktató, képzésvezető, dúla, önkéntes szoptatási segítő, MBCP Mindfulness Meditációs tanár)


"Én leszek a 'Citromfűteád', jógával vezetlek át az ellentétek csatamezején. Hiszem, hogy azért vagyunk itt a Földön, hogy megismerjük, megszeressük, elfogadjuk Önmagunkat. Azért vagyunk itt, hogy jó legyen nekünk, jó dolgok történjenek velünk és ez Önismeret nélkül nem történhet meg. A jóga egy eszköz, megtalálni önmagad és a helyed a világban, hogy közelebb kerülj magadhoz, ahhoz a tiszta fényhez, ami vagy."

És ilyen Julcsi, ha jógázol vele:


  • Szabó Júlia

(aka Juli, aerobikedző, hathajóga-oktató, fittball tréner, pre- és posztnatál tréner)

"Én érkezem a 'Dupla Presszódként', hogy jógaworkout sorozatokkal adhasd ki magadból, ami már nem szolgál többé, és együtt ébresszük a benned szunnyadó Főnixet! A sport számomra terápia, kb. 20 éve futok a bánat, a düh és a szomorúság elől a konditerembe, aerobikórára, a jógamatrac elejére, mert azt szeretem, amikor a világom csillámportól ragyogó és Sütibaba illatú."

És ilyen Juli, ha jógázol vele:

Kell ez nekem? Igen! Oktatóink ajánlója

"A jóga mindenkié és legtöbben azért vágunk bele, mert távol áll tőlünk, de érezzük, hogy közelebb kell kerülnünk hozzá" - magyarázza Juli.

A programot Neked javasoljuk, ha...

  • már régi motoros jógás vagy, de most szülés utáni visszatérésben vagy
  • sosem jógáztál még, de most megismerkednél vele
  • a szülés utáni regeneráció ezen fokán növelnéd energiaszintedet
  • felfedeznéd rejtett tartalékaidat, amik magabiztos csillogásodat adják
  • vágysz az egyensúly és harmónia megtalálására
  • fejlesztenéd állóképességed, hogy az élet többi területén is ellenállóbb lehess
  • az ingerek sokaságával szemben zakatoló elmédet lecsendesítenéd és végre kipihentebb lennél
  • megszabadulnál hátfájásodtól és egészségesebb, harmonikusabb tartásra vágysz
  • koncentrációdat és figyelmedet összpontosítanád egy feladatra, mielőtt ismét szét kéne szórni
  • támogató, kedves, vidám oktatókkal gyakorolnál a saját szinteden, tempódban, ahogy neked jólesik
  • minimum 6 hónappal császármetszés/hüvelyi szülés/VBAC után vagy már, és ha a szülés utáni regeneráló tornákon (nálunk Magamra találó és Magamra találó plusz) túl vagy

A Békés amazonképzőben vannak erősítő elemek és alapkövek a kiegyensúlyozott létállapothoz is, ahogy azt a szülés utáni élethelyzet kívánja. Nem lesz hiány relaxációban és meditációban sem.

Ahogy a Császárvonal vezetett programjainak mindegyikében, ebben is van haladó has- és hegkezelés (hegmasszázs) videó, hogy ez az esszenciális, rendszeres önkezelés se maradjon el a program ideje alatt.

A programnak intim, dedikált háttércsoportja van programkörről programkörre, ahol végig tudsz kérdezni a program szakembereitől, no és persze visszajelezni, beszélgetni a veled együtt tornázókkal a tapasztalatokról, videóról videóra.

Eszközigény? Semmi extra!

Ezekre lesz szükséged: jógamatrac, párna, takaró, jógaheveder (vagy bármilyen erre alkalmas helyettesítő).

Mindenkit várunk a matrac elején, figyeld a kezdési időpontokat! Klikk a képre!


És psszt: nem titok, ez be fog szippantani, ezért a programnak késő ősszel érkezik majd a folytatása is, a "Békés amazonképző plusz"!