VBAC előtt: egy inspiráló zene és dalszöveg

VBAC

Szerző: Kiss Verus

VBAC-re, császár(ok) utáni hüvelyi szülésre készülvén minden kapaszkodó jól jön a tapasztalatok szerint. Ezúttal egy olyan magyar dalt hozunk, ami immár női körökben is egyre elterjedt, szülésáldó ünnepeken gyakran hangzik fel.

Egy asszonynak ereje

Sütő Annamária Babi szerzeménye megtalálható a népszerű videómegosztón, álljon itt a szövege. Erőt ad, fülbemászó, a szükséges pillanatokban segítségül hívható. Van, aki csak a szövegét mondogatja, memorizálja, teszi ki látható helyre, más inkább a dallama okán tud vele azonosulni.

Egy asszonynak ereje, de ereje

Eltolja a hegyeket, a hegyeket

Két asszonynak ereje, de ereje,

Meggyújtja a tüzeket,

Három asszony ereje, de ereje,

Megnyitja a földeket

Négy asszonynak ereje, de ereje,

Fakassza a vizeket

Öt asszonynak ereje, de ereje,

Előhívja a szeleket

Hat asszonynak ereje, de ereje,

Megnyitja a világokat

Hét asszonynak ereje, de ereje,

Megnyitja a kapukat

Nyolc asszonynak ereje, de ereje,

Megnyitja a lelkeket

Kilenc asszony ereje, de ereje,

Megnyitja a szíveket.

Egy asszonynak ereje, de ereje,

Megszüli az életet.

VBAC-re készülsz? Van pár tippünk!

  • Kezdj bele mielőbb  "VBAC-re készülünk", online szülésfelkészítőnkbe, amit apákra is hangoltunk, számtalan szakemberrel, tornákkal, podcastekkel, letölthető segédletekkel!


  • Ismered A VBAC-titok című kiadványunkat? Tudtad, hogy 10 szakértővel készült, és az MPPPOT, a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság ajánlását is megkapta? Szerezd be sajátod a képre kattintva!


  • Ne hagyd ki önmagában is elérhető VBAC előtti kismamatornánkat, harmonizáld tested, idegrendszered, maradj mozgásban kismamaként! A képre kattintva találod a komplex programot!


  • Szeretettel ajánljuk VBAC előtti, kismamáknak készített relaxációs hanganyagunkat! Ismerd meg, olvass róla bővebben a képre klikkelve! (A szülésfelkészítőnkben is megtalálod!)


  • Hegmesék könyvünk segíthet rendezni benned a korábbi szülése(i)ddel kapcsolatos mozaikokat, megfelelő kérdéseket feltenni, felkészíteni tested-lelked a nagy útra, a képre kattintva tudhatsz meg többet az immár 3. kiadásánál járó, Richter Anna Díjas kötetről!


(Nyitókép saját: részlet egy VBAC előtti szülésáldó ünnepről, amit én tartottam, erről infó itt, mi ez)