Császár utáni regeneráció: "császáros tornátok miatt tudtam 'szaladni' a PIC-re"

Ti és a Császárvonal

Szerző: Kiss Verus

Csilla és kislányának első találkozása után nem volt zökkenőmentes a lét, de az édesanya erőt vett magán, elkezdte a Császárvonal Alapcsomagját, hogy minél előbb erőre kapjon, és frissen műtött újszülöttjéhez minél hamarabb és minél fájdalommentesebben tudjon bejárni.

Mankót kaptam ahhoz, hogy mielőbb mehessek hozzá

"A lányom a 38. hétig medencevégű fekvésben volt, így a 39. hétre volt programozott császármetszésre időpontunk. Elég sokat olvasgattam a Császárvonal applikációban és a weboldalon is. Majd kiderült, hogy irányba fordult, így elmaradt a császár, készültünk a hüvelyi szülésre" - emlékszik vissza az édesanya, s folytatja. "A 40. heti ctg és áramlásvizsgálaton azonban kiderült, hogy rengeteg lett a magzatvíz, valami baj lehet a babával, így a vizsgálatok után néhány órával már a műtőben feküdtem. Az Alapcsomagotokat pedig még az őrzőben megvettem, tudtam, hogy nincs elpazarolni való időm. Kislányom vékonybélelzáródással született, egynaposan műtötték. Nemrég múlt egyébként egyéves, teljesen egészséges" - magyarázza.

Császár után tornázni? A kicsi miatt is mindent!

"Nekem abban adott hatalmas segítséget az Alapcsomag, hogy hogyan tudom minél hamarabb mobilizálni magam" - mondja a legnagyobb hatását a császár utáni, komplex, hiánypótló videós programnak, és a posztoperatív, gyermekágyi tornát külön is kiemeli, mert annak köszönhette saját bevallása szerint, hogy hamarabb tudott a PIC-re 'szaladni', hogy egyáltalán találkozhasson a picivel. "A Gyermekklinikán eltöltött 2,5 hónap alatt a műtétek és felépülésének végigkísérése, segítése sem ment volna a videós csomag nélkül (pl. hogyan álljunk fel egy székről, hogyan üljünk be az autóba stb.). Később pedig szorgalmasan végeztem a hegkezelést, légzőgyakorlatot és a tornasort, hogy minimalizáljam a lehetséges szövődményeket annak érdekében, hogy tudjam segíteni a gyermekem gyógyulását."

Miért fontos a császármetszés utáni regeneráló program?

Az első hat hét a regeneráció egyik nagyon intenzív időszaka, ahol a biztonságos tornával, császármetszés utáni tornával, programmal segíthetjük

  • mérsékelni a császármetszéssel járó szövődmények kialakulásának esélyét
  • várandósság alatt csökkent funkciójú izmok "magukhoz térését",
  • a hasizmok működésének helyreállását (NEM hasizom-erősítés a maga klasszikus értelmében)
  • a szétvágott, megbolygatott hasi terület feléledését,
  • mérsékelni az összenövések kialakulásának esélyét (az összenövésekről itt olvashatsz még)
  • a seb és a heg gyógyulását,
  • a kismedence jó keringését,
  • a gátizmok jó funkcióját (császármetszés után is nagyon fontos, igen - erről itt írunk még)
  • az idegrendszeri harmonizációt
  • a fájdalmaktól való mielőbbi búcsút
  • a fokozatos, biztonságos visszaerősödést a hétköznapi feladatainkhoz.

Ezt mind tudja és kínálja a Császárvonal AlapcsomagjaNapi 20-25 perc mozgás, légzés, hegkezelés, erősítés, gátizomtorna - a baba mellett is bele fog férni! Biztonságos, gyógytornász állította össze, s minden benne van ebben a császármetszés utáni tornacsomagban, amire csak szükséged lesz! A folytatáshoz pedig szintén minden adott a Videótárban! Ha nem tudod, melyik való neked, írj a hello@csaszarvonal.hu címre, segítünk!

Császár utáni torna, gyermekágyi torna online

A császármetszés utáni csomagot a Videótárban itt találod, programozott műtét esetén érdemes pár nappal előbb előfizetni, sürgősségi műtét után pedig mielőbb, hogy már a fekvéssel töltött órákban megkezdődhessen a mobilizáció, a felkelés előkészítése. Ha csak a kórházi részére van szükséged, külön megveheted itt, ha pedig később találsz a programra, a hathetes kontroll után az Alapcsomag második fele magában is elérhető.