Császár után: "a tornákkal egészségessé tettétek testemet, lelkemet, elhalványult a hegem is"

Ti és a Császárvonal

Szerző: Kiss Verus

Zita nem készült császárra, harmadik gyermeke végül így született meg. A kórházból hazaérve kezdett a neten kutatni, hogy is talál majd vissza testébe, hogy lehet könnyebb a gyermekágy, s később milyen császár utáni tornákat végezhet, miképp kezelheti a hegét. A háromgyermekes édesanya mesélt tapasztalatairól.

Harmadszorra a hasi utat is megtapasztaltam anyaként

"Nem készültem hasi szülésre, de az élet így hozta, hogy gond nélkül megszülethessen a harmadik gyerkőc. Fájdalmas volt, de olyan erős anyai ösztön volt, hogy tudtam, akár a maratont is lefutnám így a gyermekemért. De voltak kevésbé fájdalmas felülések, amikor valahogy másképp csináltam. Már otthon voltam, amikor elkezdtem keresgélni a neten, hogy is lehetne ezt könnyebben csinálni frissen műtve, friss császárosként, a gyermekágyi időszakban" - emlékszik vissza a pillanatra, amikor ránk, a Császárvonalra talált böngészés közben.

Nincs megállás, a gyermekágyi tornáktól veletek tartok!

"Elkezdtem veletek az újra mozgást, a helyes, változatos ingereket adó mozgást. Ha még egyszer szülnék - már sajnos az életkorom miatt nem valószínű -, az első perctől ott lennétek velem a kórházban!" - magyarázza, s hozzáteszi: a kórházi napoktól kezdhető Alapcsomag 12 hetes programja után több tornát is végigcsinált velünk. Nézd meg a bemutatót, mit is ad császármetszés után a Császárvonal gyermekágyi tornákat, visszaerősödést segítő tornákat, hegmasszázst, légzőtornákat tartalmazó, online videós csomagja!

Mindezek mellett bevallja, a hegkezelésre kicsit több időt is szánhatott volna, de már a rendszeres mozgással, testkezelésekkel - amit csomagjaink mellé tanítunk zárt csoportjainkban - is rengeteget tett magáért, ahogy ő fogalmaz "egészségessé tettük" testét, lelkét is.

Ott voltatok velem hajnalban a nyaraláson, ott, amikor megint elkezdett fájni a hátam, s újra és újra lendületbe hoztatok.

"Amikor például Rákosi Dórival tornázom (a Császárvonal alapító gyógytornásza, a Lendület-programok oszlopos instruktora, szakmai vezetője), mindig azt érzem, hogy ez pontosan az, amit bírok, de kihívást is jelent, viszont nem terhel túl, de erősít, lazít, átmozgat, helyre rak. Megyek tovább veletek, szuper csapat vagytok!" 

A császáros hegén is látszik az önmagába, egészségébe fektetett munka

Zita tovább meséli: a magára való odafigyeléssel, testkezeléssel, tornákkal látható eredményt is elért, ez hegének színén is szépen látszik. A heg már nem aktív, elvékonyodott, kifehéredett, hiszen a kismedencei keringésről a tulajdonosa folyamatosan gondoskodott a szülése óta eltelt szűk egy év során végig.

Drága Zita, mi is köszönjük, örülünk, hogy velünk jössz!


Gyere, tornázz együtt több száz anyával, online, napi 30 percben!

  • Ha kedvet kaptál a napi fél órádat igényló Lendület-sorozatba bekapcsolódni, gyere a közösen, csoportban induló programköreink egyikére! A "Magamra találót" akkor válaszd, ha 3 hónapja szültél, sokat sétálsz, esetleg túl vagy a Császárvonal Alapcsomagján, ha van szétnyílt a hasizmod, gátpanaszod, panaszos heged, vagy csak szeretnéd magad jobban érezni a bőrödben szülés után stb. és most mennél tovább a regeneráció útján. Akkor is ez a csomagod, ha sokkal régebben szültél, de semmilyen szülés utáni regeneráló programot nem végeztél

  • A "Magamra találó pluszlegalább 5 hónappal a szülés után kezdhető, ha van egy stabil mozgásbeli alapod, ez egy haladó. 3-as szintű erősítő, alakformáló program, amit vagy a "Magamra találó" programunk után javaslunk, vagy bármilyen más, komplex szülés utáni regeneráló program után!  

  • A "Magamra találó ráadáslegalább 9 hónappal a szülés után kezdhető, ha van egy stabil mozgásbeli alapod, ez egy haladó. 4-es szintű erősítő, állóképességet növelő, pörgős program, amit vagy a "Magamra találó plusz" programunk után javaslunk, vagy bármilyen más, komplex szülés utáni, haladó regeneráló program után!  

CSATLAKOZOM!