Mi történik, amikor császáros hegeddel hegkezelésre mész, szakemberhez? (VIDEÓ)

Császár után

Szerző: Kiss Verus Szakértő: Rákosi Dóra, gyógytornász

Nálunk járt a Nők Lapja Café videós stábja, s egy szuper informatív, személyes, hasznos videó készült velünk, illetve leginkább arról, hogy miért is fontos kezelni a császáros heget (illetve minden heget), mi is történik egy hegkezelésben jártas szakembernél, ha hegünkkel és a vele összefüggésben álló panaszainkkal felkeressük.

Kevés az információ a hegkezelésről

Beszéltek varratszedéskor, vagy a hathetes kontrollon arról, hogy heged élethosszig tartó kezelést igényel? Vagy arról, hogy milyen tünetek jelezhetnek valamilyen heggel összefüggő problémát testedben, akár évekkel, évtizedekkel a császármetszésed, hasi műtéted után?

A Nők Lapja Café videós stábja eljött hozzánk Fótra, a Levendula Gyógyközpontba megnézni, miről is beszélünk erőnk szerint a lehető legtöbb platformon, amikor a hegkezelés fontosságát, szerepét meséljük nektek!

Hiánypótló riport a Császárvonal csapatával

A stáb azt a célt tűzte ki, hogy bemutatja egy velünk készült anyagban, miért is találtok a Császárvonal Videótárában már az Alap videós csomagban hegmasszázst, illetve a 12. hét letelte után miért készítettünk nektek külön Haladó has- és hegkezelés programot! Miért is szerepel a has- és hegkezelés Videótárunk programjában, így a Lendület-programok részeként is? Nézd meg a videót!


Segítünk szakembert találni!

Hegkezelésben jártas szakembert tudunk mi is ajánlani Neked lakóhelyed közelében, ha írsz a hello_kukac_csaszarvonal.hu címre. Tudd, minden szakember másképp dolgozik, más attitűddel, más eszközökkel, a videóban bemutatottak csak egy út, de ez a Császárvonalas, traumatudatos szemlélet, amit igyekszünk mi is mind többeknek átadni. 

Zárt csoportunkban mesélték az anyák a szakemberrel végzett hegkezelés után

Röviden: menjetek, mert nagyon jóóó! (...) Az otthoni torna és hegkezelés mellett, panaszmentesen is rengeteget adott nekem, hogy elmentem, és azóta az összes már szült ismerősömnek lelkesen reklámozom! (Noémi)
Elfelejtettünk előtte / utáni fotót csinálni, de sokkal látványosabb a tartása lett, mint volt előtte, és azóta rendesen azt is érzem, mintha kisebb lenne a körfogatom azon a területen! Nagyon jó volt, és menni fogok máskor is! (Szandi)

Hogy lehetek hegtudatos a mindennapokban?

  • Hasi műtétek utáni mozgás, hegmasszázs, légzőtorna mielőbb

A hegtudatosság egy fontos része a hasi műtötteknek, élethosszig a műtét után. Ez indul azzal, hogy már a kórházban elkezdődik a regenerációs folyamat, mely fokozatos, s a hegkezelés is a része. Császármetszés után is találkozol gyógytornásszal jobb esetben a kórházban, elkezded a gyermekágy alatt a posztoperatív tornát, légzőtornát és az alap hegmasszázst is, majd az idő múltával erősödhet az inger, amit a heged, tested kaphatsz. Ehhez minden segítséget megtalálsz a csaszarvonal.hu/videotar oldalon, ha elakadsz, melyik program a neked való, írj a hello@csaszarvonal.hu-ra!

  • Mindennapos hegkezelési fogások alkalmazása

Fontos, hogy idővel megtaláld, milyen otthoni hegkezelési módszerrel tudod fenntartani kismedencéd megfelelő keringését, adott esetben tünetmentességet elérni a heggel összefüggő esetleges panaszaid kapcsán, például két szakemberrel való találkozó közöttErről van egy cikkünk ide kattintva, illetve készült egy "Hegtudatosság" kártyacsomagunk minden hasi műtét utáni érintettnek, aki szeret motiváltan, változatosan tenni magáért, holisztikus szemléletben, online jelenléthez nem kötve. Olvasd el, mit ad ez a kártyapakli, s itt tudod egyben megrendelni is!


Várunk Magyarország legnagyobb császáros édesanyákból

és szakértőkből álló közösségébe, ha még van kérdésed!