Csendes, pink, rezeg - cuki intimeszközt teszteltünk (x)

Császár után

Szerző: Kiss Verus

Soha nem használtam még medencefenék edzésére fejlesztett készüléket, így izgalmas volt a Diamond Lily felkérésre egyet mégis beengedni a háztartásba. Amennyire izgultam, hogy menni fog-e ez nekem, annyira volt pozitív élmény a használata.

Le kell szögeznem, hogy nincs tudomásom arról, hogy lenne bármilyen medencefeneket érintő panaszom (sem süllyedés, sem vizelettartási, sem szexuális, vagy a hüvelyem tónusával kapcsolatos stb.) 3 várandósságom után, császármetszéseim után inkább a feszesség kapcsán volt kezdetben dolgom (erről korábbi cikkünk itt), de megfelelő torna és életmód, illetve partnerem türelme és egy cikluskövetés módszerrel való tudatosságszint-emeléssel ez a panasz is a múlt ködébe vész. Azonban a 4. X felé közeledve pontosan látom és érzem, már közel sem olyanok az izmaim, a rugalmasságom, a kötőszövetem állapota, ami - és az illúziók kergetését elengedtem rég - egyre több gondoskodást, odafigyelést kíván. A gátizomzat is. Ezért is volt izgalmas kézbe vennem tesztelési lehetőséggel a Kegel Smarot.

Mit tapasztaltam felhasználóként?

A készülék hülyebiztos - nem tudom másképp mondani, egy elem kell bele ( jó, azt lehet mondjuk fordítva beletenni, de hamar rájön a felhasználó, hogy tévedett), aztán menetre kész. A puha szütyőből kiemelve, megtisztítva már hadrendbe is állt nálam is. Nem, itt nem kell keresni hozzá a mobilodat, nem kell hozzá appot letölteni, ez tényleg így magában egyszerű és nagyszerű (ezért az ára is jóval kedvezőbb a piacon levő trendi holmik sorában, hogy egy lényegi tulajdonságára még felhívjam a figyelmet). A rövid használati utasítás is kecsegtető (azokban az időkben, amikor videókból is 5 mp-et nézünk, nemhogy szövegből akarnánk sokat olvasni...): bekapcs, felhelyezed (erre is van idő, késleltetve indul a feladat vele), s a rövid rezgések jelzik, kezdünk! A rezgések alatt kell aktivizálni a gátizmokat, tartani, majd a rezgésszünetben elengedni, ellazítani (nekem ezekre sokkal jobban kellett figyelnem, de mivel jártam gyógytornásznál, s tudom, hogy nekem a lazítás az extra fontos, így légzésemmel, koncentrációval simán megvalósult - ezért nem lehet elégszer elmondani, mindig előbb a medencefenék témájában is jártas gyógytornász az első!). Max 3-5 perc az egész, a kütyü nagytestvérként jegyzi a medencefenék ellenállását, erősségét és reakciósebességét, minden egyes edzéskor, és ehhez igazítja a következő adag feladatot legközelebbre. És ez így megy napról napra, hétről hétre, kifejezetten rád szabottan (az higiéniai okok mellett emiatt is "egy eszköz egy felhasználó" elven működik).


A kütyü csendes. Tényleg. Alvó gyermek mellett is volt, hogy elővettem, mert épp őriztem álmát, nem nagy ügy, tényleg diszkrét. Nincs hangos rezgés, nincs csipogás, idegesítő hangjelzések. A kis pink "p*cimacerátor" - ahogy a vicces fedőnévvel itthon illetjük - elképesztő puha, jó tapintású, felületű, nem kellemetlen a felhelyezése. A kihúzója pedig ott lesz, kis hurokkal, mindig biztonsággal eltávolítható. Ha mégis mélyebbre szalad, egy guggoló pozíciót felvéve - akár a hasonló mélységre jutó tampon - ki lehet nyerni, nincs pánik. 

Mivel akut panaszom nincs, nekem a testtudatosságom fejlesztése a cél vele, folyamatosan előre haladva a nekem összeállított programmal. Mellé nem maradnak el a teljes testet átmozgató, komplex tornák sem (a teszteléssel egyidőben újult meg gátizomprogramunk - szuperül kiegészíti az eszköz erősítéses fókuszát), így bízom benne, hogy egy újabb öngondoskodásba beilleszthető aprósággal gazdagodtam, amivel hosszú távon leszünk igen jó barátok. Hiszen a komplex terápia részét képezheti egy ilyen eszköz a manuális kezelések, az idegrendszeri harmonizáláls, az életmódi változások, illetve a mozgás mellé császármetszés után is. 

Szülés után: tegyél meg mindent gátizmod egészségéért!

A szakmai ajánlás úgy szól, hogy hüvelyi szülés/VBAC után 6 héttel, császármetszés után pedig 12 héttel minden édesanyának el kellene mennie egy (medencefenék specialista) gyógytornászhoz, aki felméri a szülés utáni állapotát, ebben benne foglalva a medencefenék funkcióit, feltérképezve az esetleges panaszokat is. A szülés utáni regenerációban - a gátizmokat mindig a rendszer részeként kezelve - a tornák mindig kell, hogy a kismedence egészségére, regenerációjára is fókuszt helyezzenek, de emellett még számtalan módszerrel tudsz tenni értük.

Nem szabad kifelejteni a sorból a medencefenék esetén sem a relaxációkat, a has- és hegkezelés különféle (otthoni és szakemberrel végzett) módszereit és a légzőgyakorlatokat sem (a Császárvonal Videótára mindezt holisztikusan tartalmazza, az Alapcsomagtól kezdve minden tornaprogramunkban helyet kap a kismedence, s többféle relaxáció, illetve has- és hegkezelés program is elérhető - a Szerk.), és immár előkelő helyen vannak a szülés utáni regenerációs folyamatban a biofeedback és az intimtréner eszközök, melyekből számos otthon is alkalmazható verzió elérhető már.

A cikk elkészültét a Diamondlily.hu támogatta.