5 hasznos kártyacsomag várandósoknak és kisgyermekes anyáknak

Ajánlók

Szerző: Kiss Verus

Ajándékot keresel várandós vagy gyermekágyas ismerősödnek, ami nem pelenkatorta vagy rácsvédő, hanem olyasmi, ami az anyáról és az anyának szóló kincs? Kártyacsomagokat hoztunk, végigszemlézve a piacot, s bemutatunk 5 olyat, amit jó szívvel ajánlunk minden babát váró édesanyának, akár nem is csak a 9 hónap idejére, hanem később is.

Szülési terv kártyacsomag

(Pleván Tímea, Ablak a Világra)

A szülés helyszínének kiválasztásától a szülés alatt felmerülő leggyakoribb beavatkozásokon át a szülést követő aranyórákig, illetve a csecsemőosztályos tudnivalókig, 84 kártyán, 17 különböző témában tartalmaz a pakk információkat. A hüvelyi szülés mellett teljesen realistán - ahogy minden szülésfelkészítőnek kellene! - része a csomagnak egy-egy kártya a koraszülésről, császármetszésről és VBAC-ről is. És mi is a cél mindezzel tulajdonképpen? A kártyacsomag segíthet rendszerezni a gondolatokat szülés előtt, kijelölni, mi a szülő nő számára a fontos, miből tud engedni, s segít megérteni, miért is fontos az egyes témákkal a 9 hónap alatt mindenképp foglalkoznia. Nem terjengős, könnyen befogadható. A kártya készítője Pleván Tímea, perinatális szaktanácsadó, az Ablak a Világra projekt feje és mindenese, aki óriási, hazai szülészetekkel kapcsolatos adatbázist is épít.

Bővebben itt olvashatsz róla.

Fotó: Gelléri Luca, @lucatitka

Tina Moderngoddess Várandósság és Szülés kártyacsomag
(Zágoni Bettina, Moderngoddess)

Hadd idézzük ehhez az ajánlóhoz a készítőjével készült Császárvonalas interjút: "A kártyákat elsősorban az éppen anyává váló nőknek álmodtam meg. Legyenek már várandós állapotukban vagy még előtte. Nekik szeretnék erőt és hitet adni önmagukban, a testük képességeiben. Segíteni kapcsolódni önmagukhoz, a bennük növekvő élethez, a szülés misztériumához. Amellett, hogy a kártyák megerősítések, minden mondat információt is hordoz, amin elindulva többet tudhatunk meg a szülésről, magunkról, a női tapasztalásról." Ez az 52 darab vizuális üzenet méltán lett rövid időn belül a hazai kismamák egyik kedvence a várandósság alatt. Minden nap húzhatunk a pakliból egy pozitív megerősítést, a számunkra leginkább fontos kártyákat pedig kitehetjük otthonunkban vagy velünk lehet szüléskor, hogy segítsenek fókuszálni, erősnek és pozitívnak maradni.

Bővebben itt olvashatsz róla.

Tina Moderngoddess Gyermekágy és Anyaság kártyacsomag
(Zágoni Bettina, Moderngoddess)

Szülés után sokszor váratlanul és elementáris erővel köszönt ránk a gyermekágy, a babázós, kisgyermekes napok valósága, melyben megannyi érzelem dúl bennünk, a maguk mélységével és magasságával. Önismereti út, nagy tanulás, rengeteg kihívás, melyben sok-sok megerősítésre van szükségünk, hogy mindez rendben van, jól csináljuk, el fog múlni. Zágoni Bettina ezen kártyacsomagja 52 db vizuális megerősítéssel ebben támogat és erősít.

Bővebben itt olvashatsz róla.

Mother Nature kártyacsomag
(Mother Nature Projekt)

A Mother Nature Anyatermészet kártyacsomagon László Eszter festményeivel illusztrálva jelenik meg a 42 útmutatás, pozitív megerősítés. Ahogy az eddig ajánlott kártyák, ez is alkalmas egyéni használatra, de csoportos munkára is. Hasznos és igényes mankó lehet önismereti munkában, anyasággal kapcsolatos sebeink gyógyításában, nehéz élethelyzetekben, vagy csak azért, hogy inspirálódjunk, magunkkal, gondolatainkkal kapcsolódjunk. Egy kis vászonzsákban érkezik.

Bővebben itt olvashatsz róla.

Fontos: 2023 január 1-től innen, a MOTHER NATURE FÖLDANYÁK oldaláról lesz csak megrendelhető.

+1 Hegtudatosság kártyacsomag
(Császárvonal)

Egy olyan egyedülálló pakli, mely segíti a hasi, kismedencei műtét(ek) (császármetszés, endometriózis, mióma, méheltávolítás, vakbélműtét stb.) után keletkezett hegekkel való rendszeres foglalkozást, öngondoskodást becsempészni a mindennapokba, 4 hónapnál régebbi hegek esetén. A pakli 3×20 db kártyából áll. 20 db lapon változatos ingert adó hegkezelési „fogásokat” találsz, a másik 20-as csomagban egy-egy rövid mozgássort, gyakorlatot, amivel az önkezelés után tested be is tudja építeni ezeket az ingereket. A harmadik 20-as lapgyűjtemény pedig a léleknek szól, útravalóul a napra. Variáld őket kedvedre, mindennap húzz mindegyikből egyet-egyet, segítsd tested regenerációját, mérsékelni a műtéttel járó szövődményeket.

Bővebben itt olvashatsz róla.