Hegmesék: mi az a három szó, ami a császárodról eszedbe jut?

Szüléstörténetek

Szerző: Kiss Verus

Hegmesék kampányunk híre 2019-ben már nagyon sokfelé eljutott az érte kapott Richter Anna Díj kapcsán, ám szeretnénk, ha mind többen értesülnének erről a kezdeményezésről, a virtuális kiállításról és a belőle készült, csodás könyvről, melynek 2022 júniusában a 3. kiadását várjuk! És nagy álmunk, hogy sokan csatlakoznak hozzánk a social média (Facebook, Instagram) felületein is a kampány kapcsán. Ha úgy tetszik: Hegmesék-kihívás re-loaded!

Azt szeretnénk, hogy a császárral szült anyák nyíltan tudnának beszélni érzéseikről, megéléseikről, a műtét pozitív és negatív következményeiről. Ha senki nem fojtaná beléjük a szót és az érzéseket, amikor ezek kikívánkoznak belőlük. Ha senki - sem rokon, sem egészségügyi szakember, sem barátnő - nem is bagatellizálná el mindezeket. Az érzések ugyanis a sajátjaink, senki nem kérdőjelezheti meg őket. És ezek akkor is léteznek, ha a császármetszést tabusítjuk, alul- vagy túlértékeljük, démonizáljuk vagy istenítjük, ha nem kerülhetnek felszínre nagy plénum előtt - például az előítéletek kapcsán. Mutassuk meg, miképp rezeg bennünk tovább a műtéti úton történő szülés, milyen utóhatásai vannak. Mutassuk meg, hogy minden heg mögött egy emberi történet áll! Ezért álmodtuk meg a Hegmeséket, mely Császárvonal-csapat érzékenyítő, edukáló projektje.

- virtuális fotókiállítással

- egy hiánypótló könyvvel

- országjáró beszélgetéssorozattal, közönségtalálkozókkal

Mutasd meg Te is - így!

  1. Töltsd le és nyomtasd ki ezt:  https://csaszarvonal.hu/hegmesek.pdf
  2. Írj rá 3 szót, érzést, asszociációt, ami a császármetszéseddel kapcsolatban elsőre eszedbe jut (mindegy, hogy pozitív vagy negatív), hashtages formában ( #örökemlék,  #szorongás,  #öröm  #életkapu  stb.)
  3. Vedd a kezedbe ezt a papírt, készíts/készíttess egy fotót a papírral a kezedben (ha nem szeretnéd, nem kell látszódnia az arcodnak)!
  4. Küldd el nekünk ezt a fotót a hello@csaszarvonal.hu -ra! Ez ki fog kerülni fb-oldalunkra, instánkra!
  5. Oszd meg ezt a fotódat fb- és instaprofilodon is, saját gondolataiddal, taggelve a Császárvonalat, mondjuk ezzel a kísérőszöveggel: "Én is csatlakozom a  Császárvonal #Hegmesék kihívásához."


Az eddig kapott fotók gyűjteményét itt találod.


Velünk tartasz? Beszéljünk a császármetszésről, a hasi szülést övező tabukról, tévhitekről!