Megkaptuk a "jó emberek Oscar-díját": a Császárvonal csapata Kopp-Skrabski-díjas 2021-ben

Blog

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ötödik éve ítéli oda a Kopp-Skrabski-díjat, amellyel azokat a személyeket jutalmazza, akik egy egészséges társadalom, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemlélet népszerűsítéséért dolgoznak. Idén is azok kaptak díjat, akik mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért dolgoznak az élet bármely területén - 2021-ben, házaspár kategóriában a Császárvonal csapata kapta meg a közönségdíjat.

Az egyéni és házaspároknak szóló díj mellett idén már tudományos Kopp-Skrabski-díjat is osztottak, ezzel tisztelegve a névadók és mozgalomalapítók, Kopp Mária és Skrabski Árpád társadalomkutatói munkássága előtt.

A zsűri döntése alapján 2021-ben a Kopp-Skrabski-díjat egyéni kategóriában Pál Ferenc katolikus pap és mentálhigiénés szakember kapta. A házaspároknak járó díjat Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színészek kapták. A Kopp-Skrabski-díj idén első alkalommal kiosztott tudományos kategóriáját a Richter Gedeon Nyrt. támogatta. Ennek nyertese a 35 év feletti jelöltek közül megosztva Dr. Túry Ferenc pszichiáter, pszichológus és Dr. Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja; míg a 35 év alatti jelöltek közül dr. Sváb-Repponi Felícia jogász.

A tudományos Kopp-Skrabski-díj közönségdíjasa a 35 év feletti jelöltek közül Dr. Balogh Lívia pszichiáter, a 35 év alatti jelöltek közül Mesterházy Helga egyetemi oktató.

2021-ben a Kopp-Skrabski-díj közönségdíját egyéni kategóriában Sipos József kárpátaljai református lelkész kapta. A házaspároknak járó közönségdíjat Kiss Verus és Csáki Gergő, a Császárvonal alapítói kapták


Mint Skrabski Fruzsina elmondta, nagyon sok jó jelölt volt, nehéz volt a választás, de ebben a versenyben az is nyer, aki jelöltté vált. „Ez egy komoly rang, nagy elismerés, a Kopp-Skrabski-díj a jó emberek Oscar-díja” – tette hozzá.

A díjátadón a következővel mutatták be a Császárvonal projekt két alapítóját:

"Kiss Verus egészségügyi szakújságíró, férje Csáki Gergő szoftverfejlesztő. A Császárvonal alapítói. Három fiúgyermekük mellett valósították meg a hiánypótló kezdeményezést, mely ingyenes mobilapplikációval, szakértői Facebook-csoporttal, weboldallal, Youtube-csatornával, szakmai workshopokkal, és egy Hegmesék nevű projekttel segíti a császárral szült anyákat és a szülés körüli szakembereket. Tevékenységük több tízezer magyar anyának nyújt támaszt abban, hogy megszülethessenek a kívánt gyermekek, és a hasi szülés kapcsán átélt esetleges negatív érzéseken, tapasztalatokon felülkerekedve egészséges, kiegyensúlyozott, az öngondoskodásban is magára találó édesanya állhassa meg helyét a családjában, a társadalomban."

Mindenkinek köszönjük a támogatást, a díjjal járó jutalmat a Youtube-csatornánk bővítésére, s újabb, szakértői cikkek elkészítésére fordítjuk a csaszarvonal.hu-n.