A Császárvonal csapatát Kopp-Skrabski-díjra jelölték - itt lehet szavazni október 26-ig!

Blog

2021-ben a Császárvonal csapatát Kopp-Skrabski-díjra terjesztették elő, és a zsűri legmagasabb pontszáma mellett azon 10 házaspár közé kerülhettünk, akik esélyesek idén a díjra, akár a zsűritől, akár a közönség szavazatai alapján.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette pályázatát, amely egy személy vagy házaspár életútját ismeri el, olyan embereket, akik tevékenységükkel a másik boldogulásáért, testi-lelki egészségéért, kisebb vagy nagyobb közösségekért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein.

Az egyéni és házaspároknak szóló díjra bárkit fel lehetett terjeszteni, a javasoltak közül a Kopp-Skrabski-díj zsűrije választotta ki azokat, akik hivatalos jelöltekké váltak - így a Császárvonal két alapítóját is. A tudományos díjra felsőoktatási intézmények ajánlásai alapján egy 35 év alatti (junior) és 35 év feletti kategóriában hirdetnek győztest. Újdonság, hogy bevezették a tudományos Kopp-Skrabski díjat, így az egyetemek jelölése alapján tíz kutató is a jelöltek között van.

Ott vagyunk a döntősök között!

Ezen a megmérettetésen jutott két alapítónk, Kiss Verus és Csáki Gergő a döntős házaspárok közé a felterjesztések után, s így a szavazatokat is várjuk 2021. október 13. és 26. között, hogy elnyerhessük a közönségdíjat!

Szavazni itt lehet, minden esetben meg kell erősíteni a voksokat a kapott e-mailből a linket lekattintva, csak így érvényes:

SZAVAZOK, KLIKK!

A közönségdíjak mellett természetesen a zsűri is meghozza döntését.

Díjátadó 2021. november 4-én lesz.


A jelölés kapcsán a Life TV Ébredj velünk! című műsorában is vendégek voltunk, a műsor itt nézhető vissza.

A Kopp-Skrabski-díj zsűrijének tagjai: 

  • Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszékének vezetője, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány alelnöke
  • Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese
  • Győrbíró András, szociológus, egyetemi adjunktus
  • Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója
  • Skrabski Fruzsina, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke
  • Skrabski Luca, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya, bíró
  • Vigh József, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ügyvezetője

Tudtad-e? A díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalomlélektani, magatartásszociológiai munkát jelentettek meg. Több országos reprezentatív felmérést végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális háttértényezőinek feltárása céljából. Kopp Mária 2009-ben megalapította a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat.