Császármetszés feldolgozását segítő önismereti csoport indul 2022 márciusában - ne maradj le!

Ajánlók

Hatalmas gyógyító ereje van a kiscsoportos önismereti munkának, ha a szülésélmény feldolgozásáról van szó. A császárral szült édesanyáknak sokat tud adni, amikor „egymás között”, támadásoktól mentes közegben nyílhatnak meg egymásnak. Egy hétvégi, női csoportot ajánlunk, ezúttal Schimcsig Nórával és Mélykúti Andreával, császármetszés után, melyre a Császárvonal ajánlásával kedvezményesen jelentkezhetsz - és még ajándékok várományosa is lehetsz.

Az immár 7 éve rendszeresen induló, interaktív, lazán strukturált Szilánkok csoport két facilitátora 2022.  március 12-13-án 10-18 óra között ismét várja a császárral szült édesanyákat  fővárosi, kétnapos, gyermekmentes, zárt önismereti csoportjába. Azokat az édesanyákat, akik szülésélményüket szeretnék helyre tenni, feldolgozni, méghozzá megtartó, nem túl nagy (8-15 fő maximum) női körben.

Miben tud egy ilyen csoport segíteni?

A Szilánkok program segít abban, hogy fókuszáltan érintsék a résztvevők a császáros szülés(élmény) különböző területeit, és ne ragadjanak le egy-egy részletnél, vagy egyetlen ember történeténél, s semmilyen fontos aspektus ne maradjon ki. A gyakorlatok abban is segítenek, hogy ne boruljon fel az egyensúly a szótlanabb résztvevők és a beszédesek között. Semmiben nem kötelező részt venni, mindenben csak érdemes, így mindenki szabályozni tudja a komfort- és szorongásszintjét.

Megígérni nem lehet a katarzist, de a női kör rituáléja azt sokaknak lehetségessé teszi. Mint azt a szervezők írják: az ilyen csoportokból annál többet szokott tudni "kivenni" az ember, minél többet belerak. Fontos viszont: nem helyettesíti az egyéni pszichoterápiát.

Az elvonuláson van tere a sírásnak és a nevetésnek, a legmélyebb érzésekről szólásnak és az intim csendeknek, a külső nézőpontból rácsodálkozásoknak és a testünkhöz kapcsolódásnak, egymás felismerései által a sajátunk mélyebb megértésének, külső és belső képeinkkel dolgozva az elmélyülésnek, figyelmünk befelé fordításának is.

Neked szól a Szilánkok csoport, ha...

  • a tested már begyógyult vagy sem, de a lelked még nem;
  • komplikációk merültek fel; vagy
  • veszélyben voltatok; vagy
  • veszteség ért;
  • kételyeid vannak;
  • dühös vagy;
  • csalódtál - magadban vagy másokban;
  • a műtét még hagyján, de ami előtte vagy utána történt még ma is felkavar? vagy
  • lehetne jobb a kapcsolatod a testeddel, a babáddal, a pároddal;
  • következő babára készülve szeretnéd magad mögött hagyni a múltat;
  • nem lesz már több gyermeked, lezárul egy korszak.

Kik vezetik a csoportot?

Schimcsig Nóra

Tapasztalt és sokoldalúan képzett dúla, szülésfelkészítő, személyközpontú mentálhigiénés tanácsadó, képzett szoptatási segítő, aktivista. Egy tinédzser fiú édesanyja. Elérhetőségei: csaszarutan@gmail.com, +36 20 346 5721 

Mélykúti Andrea

Két császáros és két hüvelyi úton született gyermek édesanyja, tapasztalt dúla, mozgástudományi szakember (humán kineziológus), holisztikus képzettséggel (homeopátia, aromaterápia), szülésfelkészítő. Elérhetőségei: +36 20 211 4021;  mia@deepwell.hu

A részvételi díj 44.900/ fő/ 2 nap, melyből 5% kedvezményt kapsz, ha jelentkezéskor a Császárvonalra hivatkozol, s egyúttal egy játékban is részt veszel, melynek felajánlásai között szerepel 2 db Hegmesék című könyv, 2 db Vízbenszülés című könyv és egy konzultáció Mélykúti Andreával.

Jelentkezz a 
csaszarutan@gmail.com e-mailen vagy a +36 20 211 4021-es telefonszámon a márciusi csoportra!

Visszajelzések az eddigi csoportokról

Amit a Szilánkok nekem adott: elindított a szüléssel kapcsolatos félelmek, múltbeli rossz emlékek feldolgozásának útján, segített az ehhez szükséges befelé fordulásban és abban, hogy a szülést félelmek és túlzott elvárások nélkül, a maga realitásában lássam. Emellett összehozott egy fantasztikus kis társaságot, akikkel azóta is követjük egymás életét, támogatva az újabb sikeres VBAC-ban , amik egyelőre meg is valósultak. (L. Laura) 

Hogy mit adott nekem ez a 2 nap? Nehéz szavakba önteni, de megpróbálom. Először is egy nagyon jó kis csapat gyűlt össze, a második nap végére olyan volt, mintha ezer éve ismertük volna egymást, pedig ott és akkor találkoztunk legtöbben először. Ehhez persze az is kellett hogy mindenki bizalommal és nyitottsággal forduljon egymás felé. Andi és Nóra profi módon vezette le a feldolgozót, változatosan, olykor kellő komolysággal, máskor pedig humorral fűszerezve. A feldolgozó során többször elhangzott hogy mindenki annyit visz haza amit belead, és ez így igaz. A feldolgozó során úgy érzem sikerült begyógyítani sebeimet, ezért mindenképp megérte ott lennem. Új barátokra tettem szert, akik "hasonló cipőben járnak" mint én. És nem utolsó sorban a feldolgozó után nem sokkal kiderült, hogy új családtaggal bővül a család,ami külön öröm volt számomra. Megtanultam előre nézni, a múltat hátrahagyni és pozitívan tekinteni a jövő felé. (Cs.B.Aliz)

Nekem nagyon sokat segített, hogy kimondhattam hangosan a gondolataimat, bánatomat, emlékeimet a császármetszésemmel kapcsolatban. Máshol nem találtam volna ilyen megértő közeget. Segített elengedni valamit, egészen megkönnyebbültem utána. (V. Ágnes)