Ezért írd hozzá a kórházi listádhoz a fellépőt is szülés előtt

Szülés előtt

Szerző: Rákosi Dóra, gyógytornász

Sosem fogod a fagyit úgy enni ezután, ha ezt a videót megnézed! S megérted, hogy miért használj fellépőt a wc-n, hüvelyi szülés, de császár után különösen!

A videó, ami biztosan bevésődik

Íme, egy nyugalom megzavarására alkalmas - egyébként általunk teljesen érdek nélkül megosztott reklám - videó, ami már tízezreknek segített. S amiből megérted, hogyan tudod segíteni egy ilyen kis fellépővel székelésed - különösen egy hasi műtét után!

Mi a fellépőre helyezett láb vs. könnyebb székelés mögötti biológia?

Sokkoló? Pedig semmi varázslat nincs, s egy mezei fellépő beszerzése is elégséges, ami később úgyis jó szolgálatot fog tenni gyermekünknek, csak magunk miatt már a kórházi napokra érdemes beszerezni! Nagyon egyszerűen magyarázva (ha kihagyod a videót, vagy elkapcsoltál már az elején), mellőzve az anatómiai levezetéseket, lássuk a lényeget: ha egy fellépőn pihen a lábad székelés közben, akkor a hátad egyenes, a térded pedig magasabban lesz. Így egy kicsit a guggoláshoz hasonló pozícióba kerülsz, te és a medencéd. Ebben a pozícióban ellazul a musculus puborectalis nevű izmod, kevéssé kell préselned, ez pedig gátizmaidnak is előnyösebb, vagyis könnyebben ürül székleted.

Egy hüvelyi szülés és a nagy hasi műtét, császár után mindenki az első székletet kérdezgeti a kórházban is, ezt pedig ennek elősegítésére különösen alkalmas módszer.

Plusz egy érv a fellépő mellett császármetszés után

A fellépő már több szülészeten is az ágyad alatt vár, de ha mégsem, akkor nem csak a székletrendezésben fog segíteni, hanem akár az ágyra való fel- és letápászkodáskor, nagy, vágott hasi sebbel különösen, a megfelelő sebkímélő mozdulatokkal kísérve (ezekről olvashatsz a Császárvonal applikációban, és videós segédletet találsz hozzájuk az Alapcsomagban). Nem butaság madzagot is kötni rá, hogy ne kelljen sokat hajolgatni érte - ez pedig már a minket követő édesanyák tippje a kommentszekcióból.

Kórházi csomag? A Császárvonal applikációban egy külön modult találsz, ahol bepittyentheted, mit tettél be, ki is egészítheted a listát, elküldheted magadnak, kinyomtathatod, megoszthatod. Töltsd le, próbáld ki! És egy korábbi cikkünket is ajánljuk a császáros kórházi pakk kötelező elemeiről, anyai tapasztalatok alapján!

Extra Császárvonal-tippek a székletrendezésre szülés után

Rákosi Dóra, gyógytornász

Gyógytornász, a szülés, illetve császármetszés utáni regeneráció specialistája. Négyszeres császáros édesanya, a Császárvonal projekt egyik ötletgazdája. Hiszi, hogy az emberi testben minden mindennel összefügg, és hogy a mozgás lételemünk, ezért mottója császármetszés után is így hangzik: "Maradj mozgásban!". Személyesen Fóton rendel, de online konzultáció formájában is segít igény szerint.