Száraz kefés hasmasszázs: császármetszés után legyen a napi rutinod része!

Császár után

Szerző: Kiss Verus Szakértő: Rákosi Dóra, gyógytornász, IBCLC

Íme, a vér- és nyirokkeringést javító, száraz kefés hasmasszázs, mely ezen hatásaival a császáros hegedre is kifejezetten jótékonyan hat, segíti a regenerációt, heggyógyulásodat.

Hogy miért lehet fontos egy császárral szült anyának a keringésfokozás a műtét után bármikor? Mert a jó keringés a nagy hasi műtét utáni gyógyulás alappillére. Bármit csinálunk, a jó keringés elérése a cél szülés után, de különösen a has és a heg tekintetében. Persze érdemes az egész testet végigkezelni, ez így most kiragadott példa rá.

Hogyan és miképp végezd?

  • Természetes anyagú kefét keress ehhez, akár mezei drogériában, de kifejezetten ilyen célra is találsz masszázskefét, lehet kapni tenyérnyi nagyságú célszerszámot is erre.
  • A bőrt kihúzva tudod folyamatosabbá tenni a mozgást, viszonylag hosszú, elnyújtott mozdulatokkal dolgozz.
  • Ha száraz/érzékeny a bőröd, finoman használd a kefét, figyeld meg tested reakcióját!
  • Köldök alatt lefelé, a has szélein meg lehet célozni a combhajlati nyirokcsomókat, köldök fölött felfelé, itt hónalj a cél oldalt, köldök körül körben.
  • Érdemes fürdés előtt végezni, majd egy kis hideg vizes zuhannyal még rá is segíthetsz a keringésjavításra!
  • Fürdés után ápolhatod a bőröd a kedvenc keringésjavító krémeddel, olajoddal!
  • Természetesen az egész testeden érdemes végigmenni. Hogy miképp is a leghatékonyabb, milyen irányban mozgasd testszerte, ahhoz a VIP-csoportunkban találsz egy értékes segédletet! 


A Császárvonal Videótára segít a műtét utáni, minél szövődménymentesebb felépülésben, az otthoni heg- és haskezelésben, alapcsomagjával (a kórházi napoktól a 12. hétig) és haladó has- és hegkezelő programjával is, kezdj bele még ma a mozgásprogramokba, tanuld meg a hatékony önkezelés lépéseit!