Kórházi napok császárosként - mit tehetek magamért, hogy mielőbb megerősödjek?

Császár után

Szakértő: Rákosi Dóra, gyógytornász, IBCLC

Az első felállással járó nehézségek, a műtét utáni széklet problémái, a megfelelő szoptatási pozíció megtalálása hasi sebbel, az időben megkezdett császármetszés utáni torna ereje, a haskötő alkalmazása, emelés császár után - minderről szól a Császárvonal videója, ami YouTube-csatornánkra került ki, s elmondjuk, mit tehet magáért egy császáros anya az öngondoskodás jegyében, hogy a lehető legjobban alakuljon a felépülése, gyógyulása.

Kórházban, császár után

Egy nagy hasi műtét után a kórházi napok némileg másképp alakulnak, mint hüvelyi szülés után. A hasi seb, a nagy vágás okán más-más tényezőkre érdemes figyelnünk, máshova kerül a fókusz, s hosszú távon gondolkodva érdemes már ekkor figyelni testünkre, testünk jelzéseire, regenerációjának elősegítésére.

Rákosi Dórával, a Császárvonal gyógytornászával Kiss Verus, egészségügyi újságíró beszélget.

Nem vagy egyedül!

Ingyenes, magyar fejlesztésű mobilapp

A császármetszés - B tervként - jó, ha helyet kap az információszerzés során egy várandós édesanya felkészülésében. Ehhez nyújt segítséget az ingyenes Császárvonal mobilalkalmazás , mely A-Z-ig minden fontos információt tartalmaz a császármetszés előtti, a kórházi és a regenerációs időszakról is, szakértőkkel, közérthető stílusban. Az applikációról itt olvashatsz.

+ Tipp: A Császárvonal előfizethető videótára nagy hasi műtét utáni időszakot könnyíti meg (pl. sebkímélő mozdulatok bemutatása) megmutatja a hegkezelés alaplépéseit, és a mindennapi mozgásokhoz, illetve a sporthoz való visszatérés lépcsőfokait járja végig az anyával.