Csak tekerd: táncoltasd meg császáros heged, hogy szebben gyógyulhasson!

Császár után

Szerző: Rákosi Dóra, gyógytornász, IBCLC

Amikor arról beszélünk, hogy egy nagy hasi műtét után, a heg gyógyulása és a szövetek regenerálódása szempontjából mindig az a cél, hogy jó legyen a vérkeringés, nem kell mindig nagyon komoly, vagy izzasztó gyakorlatokra, hegkezelésre gondolni a hegtudatosság jegyében. Legyen most tánc!

Egy rövid videóval segítünk szemléltetni, milyen egyszerű, hétköznapi mozgás is elég ahhoz, hogy az öngondoskodás jegyében segítsd tested, heged gyógyulását, megfelelő keringését biztosítani!

Variáld a többi tippünkkel, kedved szerint vedd be ezt is a repertoárba!

Így tekerd!

  • Kapcsold be a kedvenc zenédet, amire örömmel mozogsz!
  • Húzd fel az egyik medencefeledet, aztán másikat! Ismételd ritmusra!
  • Csinálj medencekörzést jobbra, aztán balra! 
  • Rajzolj medencéddel nyolcasokat, majd a másik irányba is!
  • Közben folyamatosan lélegezz, s engedd át magad a zenének!


5+1 ok, amiért a csípőkörzést érdemes beépítened a mindennapokba, mert...

  1. ...a mozgáshiány fájdalmakhoz vezet, ami miatt még inkább óvakodunk a mozgástól - ördögi kör. A csípőkörzés viszont egy finom indítás, változtatás, hogy megtörjük ezt a folyamatot!
  2. ...bárki képes kivitelezni ezt a mozgássort! Ha vékony vagy, ha testesebb, ha idős, ha fiatal, menni fog!
  3. ...segít kapcsolódni a benned élő istennőhöz - na jó, ha nem akarunk ilyen patetikusak lenni, legyen elég annyi, hogy a nőiességed megélését nagyban segítheti a csípővel való mozgás, az erre a testrészedre való fókusz.
  4. ... a csípőkörzés egyszerre erősíti core-izmaidat és segít ellazulni, mobilizálni gerincedet, ízületeidet.
  5. ... a kismedence keringés fokozása kapcsán sokan számolnak be arról, hogy szexuális vágyukra, érzeteikre hatással van ez a mozgás.

+1 ... segíti emésztésed, a felgyűlt bélgázok távozását.


(A cikk nyitóképén: Beczkó Mónika - Mona Moon, orientális táncos látható, köszönjük, hogy rendelkezésünkre bocsájtottad fotódat)

Tipp: A Császárvonal alap videós programja  szakszerűen, biztonságosan segít a seb- és heggyógyulásos során. A kórházban elkezdhető posztoperatív torna és légzőtorna ugyanúgy benne van másfél órás videós csomagunkban, mint a későbbi, alap hegkezelő program, melyet célszerű a műtét utáni hetekben a sebek leesése után elkezdeni és onnantól rendszeresen végezni. Ez három elemből áll: a hegmasszázsból, a 3D légzésből és a hozzá tartozó, rövid, keringésjavító, császármetszés utáni tornából, két erősségben). A haladó has- és hegkezelés programot pedig a 3 hónapnál régebbi hegek-pocakok kezelésére javasoljuk!