Kismama vagy, netán kisgyermeket nevelsz? Ezt a podcastet neked ajánljuk!

Császár előtt

Várandósság alatti vizsgálatok, szoptatás, altatás, szétnyílt hasizom, császármetszés - csak néhány azokból a témákból, melyekről már elérhető egy-egy élvezetes és informatív beszélgetés a Mai Mami nevű podcast-sorozatban. Hogy ki áll a kezdeményezés mögött, s miért tűzte zászlajára a hiteles tájékoztatást? Ez most bizony kiderül!

"A Mai Mami  a kismamák és friss mamák podcast-csatornája" - ez olvasható a szóban forgó netes sorozat leírásában, s immár 18 epizódot kattinthatnak és hallgathatnak meg az érdeklődők a folyamban belőle. A podcast megálmodója, háziasszonya, Rényi Juli azt mondja, saját tapasztalatai vezették odáig, hogy mindebbe belevágjon. 

A Mai Mami 2020 novemberben indult, akkor még csak egy kisfiú anyukája voltam, most kismama is vagyok

- kezdi kérdésünkre, majd folytatja. "A koncepció a saját tapasztalásomra épül: nekem nagyon nehéz volt az anyaságom legelején, hogy mindenki mást mond a babával vagy saját testemmel/lelkemmel kapcsolatban felmerült kérdésekben, és ha meg is találom az adott választ, sokszor nem tudom, hogy hiteles forrásból tájékozódom-e. Így a célom az lett, hogy segítsek a friss mamiknak és a kismamáknak eligazodni az információtengerben" - magyarázza az eredetileg marketinges területről az anyaságba érkező ötletgazda.

Mit ad a Mai Mami?

A podcastban minden epizód egy témát dolgoz fel röviden, mint például szoptatási nehézségek, hozzátáplálás megkezdése, anyává válás pszichológiája a lényegre koncentrálva. Juli kérdez, és a fellelhető legelismertebb szakemberek válaszolnak: mindenki legjobb tudása szerint, és szigorúan ítélkezés-mentesen. "A szakértők nagyrésze maga is édesanya, és rendkívül inspiráló személyiségek a magánéletben is" - teszi hozzá Juli.


 A császármetszés témáját a Császárvonal alapítójával, Kiss Verussal járta körül Juil, ezt az epizódot ide kattintva tudod meghallgatni!

Miért pont netes hanganyag?

A „podcast” szó talán sokaknak ismeretlenül cseng. A podcast kifejezés az "iPod" és a "broadcast" (jelentése: közvetít, sugároz) szavak összeolvadásából keletkezett, a „podcasting” kifejezés pedig az ilyen műsorok készítését, fogyasztását jelenti.

"Ideálisnak gondolom ezt a formátumot, mert akár az újszülött baba gondozása vagy az otthoni teendők elvégzése közben is olyanoktól lehet tájékozódni, akik hitelesek az adott témában. A formátumnak köszönhetően a hallgató közel érezheti magát a hozzájuk. Egy-egy beszélgetés meghallgatása sokkal többet fog adni, mint egy cikk elolvasása. Nagyon elhivatott vagyok, hogy minél több témát dolgozzak fel, és így minél több kismamának, anyukának segíthessek megtalálni a saját megoldásait, és segíthessem azokat is, akiknek nincs lehetősége eljutni a legmenőbb szakemberekhez."

Hol találod?

Minden streaming oldalon elérhető (ezekből a legnépszerőbb a Spotify) plusz a www.maimami.hu oldalon is, így még okostelefon sem kell az eléréshez.