A „Hegmesék”, vagyis a Császárvonal pályázata nyerheti a Richter Anna Díjat

Szüléstörténetek

Hazánk egyik legkiemelkedőbb gyógyszercége, a Richter Gedeon Nyrt. pályázati kiírásával kreatív ötletek kidolgozására inspirálta az egészségügy, gyógyszerészet és oktatás területén dolgozó nőket. A Richter Anna Díj olyan újszerű, megvalósítható projektterveket várt a pályázóktól, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hozva a hétköznapokban. A versenyben legfeljebb öt főből álló csapatok indulhattak, a megjelölt területek valamelyikén aktívan tevékenykedő női csapatkapitány vezetésével. A Császárvonal is döntős lett "Hegmesék" című pályázatával.

Magas császárarányok - információhiánnyal

Hazánkban a babák 40%-a császármetszéssel látja meg a napvilágot. Elengedhetetlen, hogy a szülés műtéti módjával kapcsolatos hiteles információk könnyen elérhetővé váljanak bárki számára. A téma iránt elkötelezett, a pályázatra is nevezett csapattagjaink mind érintettek, ám történeteink egészen különbözőek, összhangban a társadalom sokféleségével. Hitvallásunk szerint a gyógyító folyamatok szerves része a szakmai segítség mellett a „girls support girls” típusú támogatás. A szülésre való felkészülést, a műtét utáni regenerálódást, a császármetszés(ek) utáni hüvelyi szülés lehetőségeit, valamint a szoptatást és babagondozást is részletesen tárgyaló Császárvonal névre keresztelt, ingyenesen letölthető mobilapplikációnk és közösségi oldalaink (Facebook oldalzárt, édesanyáknak szóló támogató csoport, Instagram profilunk, szakmai társalgónk) sikerén felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy kilépve a virtuális világból, élőbbé tennénk kapcsolatunkat az érdeklődőkkel a Richter Anna Díj várományosaiként. Pályázatunkat értékesnek találták: bekerültünk a 12 döntős közé.


Mire fordítanánk a nyereményt?

Ha megnyernénk a díjat, egyedülálló császáros heges fotótárlatot készítenénk, ahol a kiállítás képeit szüléstörténetek kísérik, a látogatóknak pedig lehetőséget biztosítanánk előadások meghallgatására, és egyéni konzultációra is, melyek a császármetszés utóhatásait mutatnák be részletesen, testi-lelki vonalon, a hegtudatosság jegyében.

Minden heg mögött egy emberi történet húzódik, mely történetek segíthetik az olvasó számára saját pozitív és negatív emlékeit és érzéseit megérteni, feldolgozni.

A vándorkiállítás öt állomásán bemutatott fotók, írások és előadások anyagából könyv is készülne, mely a későbbiekben is rendkívüli betekintést nyújthat a témakör tabukkal övezett területeire laikusok és szakemberek számára egyaránt. Bemutatkozó videónkat ide kattintva tudod megnézni.

Csapatvezetőnk Rákosi Dóra (gyógytornász, IBCLC), a csapat további tagjai pedig Kiss Verus (egészségügyi szakújságíró), Veisenberger Eleonóra (perinatális szaktanácsadó jelölt, biológus, dúla) és Perdy-Fazakas Brigitte (fotós).

Ha szeretnéd, hogy a Hegmesék projekt kapja a közönségdíjat, szavazz ránk ide kattintva!

A szavazás menete

A kategóriánként egy-egy győztes projektet a zsűri tagjai választják majd ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa azonban a szavazók kezében van. Március 8-ig a www.richterannadij.hu oldalon a nagyközönség szavazatait várja a Hegmesék, vagyis a Császárvonal csapata. A szavazók nem csak a projekt megvalósításához segítik hozzá a döntősöket, hanem részt vehetnek a Richter Anna Díj nyereményjátékán is. Érdemes követni a díj Facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk, és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk. Március 19-én, egy ünnepélyes gála keretében fény derül a boldog döntősök kilétére, és velük együtt mindannyian örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható, innovatív ötletek valósulnak meg. A Hegmesék, vagyis a Császárvonal csapata köszönettel fogad minden szavazatot az alábbi linken: https://richterannadij.hu/index.php/2019/2019-dontosok-8