Az anyák 80%-a nem kap segítséget a császár utáni "Barbie-tornához" - Te kaptál?

Császár után

Szerző: Kiss Verus

Rádiós műsor vendége volt Rákosi Dóra, a Császárvonal alapító gyógytornásza, aki Back Réka meghívására a császármetszés utáni tornákról, a műtét utáni felépülésről beszélgetett a műsorvezetővel. A teljes beszélgetés meghallgatható egy Youtube-ra is kikerült videóból.

Egy izgalmas, rádiós vendégeskedés

Back Rékánál nem először vendég a Császárvonal csapata, kezdeményezésünk eddigi 5 évében többször megfordultunk már nála. Áprilisi kampányhónapunk kapcsán hívta vendégül a Karc FM stúdiójába Rákosi Dórát, akivel tartalmas beszélgetés kerekedett. Miért fontos a császármetszés utáni tornákra időt szánni? Mit tud adni a hegkezelés, hegmasszázs élethosszig egy hasi műtöttnek? Milyen szövődményeket tudunk megelőzni, ha odafigyelünk a kórházi fekvéses óráktól magunkra, célzott mozgások beiktatásával Miért lenne jó, ha minden császárral szült anya találkozna gyógytornásszal a szülészeteken? Miért elkeserítő, hogy legfrissebb felméréseink szerint is 80%-a az anyáknak úgy megy haza szülés után, hogy nem találkozik a felépülésében legfontosabb tanácsokkal szolgáló szakemberrel és tanácsaival?

Ingyenesen letölthető PDF a császár utáni felépülésről

A Császárvonal 2023 áprilisában az összes hazai szülészetnek és a Magyar Védőnők Egyesületének is elküldte azt a bárki számára elérhető, ingyenesen letölthető, és változatlan formában terjeszthető,  nyomtatható PDF-et, ami a császármetszés utáni regenerációról, felépülésről szól. Ez kifüggeszthető a posztoperatív őrzőkben, PIC-eken, odaadható az anyáknak hazabocsájtáskor, a gyermekágyi időszak alatt.

Mindemellett az ingyenes Császárvonal applikáció (Android/iOS) továbbra is letölthető az alkalmazásboltokban, és a https://csaszarvonal.hu folyamatosan bővülő, szakértőkkel, közérthető cikkes adatbázisa is növekszik. Ha az anyák tudnak ezekről, könnyebben veszik egy akár váratlan műtét akadályait, kevesebb a trauma is, kisebb a kiszolgáltatottság.

Császármetszés előtti tornák - császármetszés utáni tornák

A Császárvonal császármetszés előtti, felkészítő, és császármetszés utáni tornái, relaxációi ide kattintva tekinthetők át! Ha nem tudod, melyik program való neked, írj a hello@csaszarvonal.hu címre, segítünk!


Gyere Magyarország legnagyobb, szakértőkkel működtetett csoportjába, ha maradt még kérdésed!