„Anyuka! Van aki tud szülni, van aki nem tud. Ön nem tud” - beszélgetés az Anyacsak1 fesztiválon

Blog

Programot ajánlunk figyelmetekbe, méghozzá egy felolvasást és beszélgetést a Császárvonal szakembereivel a Hegmesék kapcsán, 2022. május 5-én, Budapesten, a Jurányi Házban.

Mit él át egy anya császármetszés előtt? Mi jár a fejében a hideg műtőben, a vakító lámpák fénye alatt? Milyen mélyre mennek benne a kórházi napok alatt hallott támogató és kevésbé támogató mondatok? Milyen sebeket ejt a még mindig nem ritka kórházi szeparáció, s milyen lenyomatok maradhatnak testén egy hasi szülés után? Hogyan tud egy császármetszés pozitív élmény lenni? Miképp lehet növekedni egy esetleges szülési traumából? Vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy egy császáros szülés története nem ér véget a hathetes kontrollal, sem testi, de még sokszor lelki értelemben sem?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget a Császárvonal csapata az Anyacsak1 Fesztivál beszélgetésén. Két kiadást megélt, Richter Anna Díjat elnyert Hegmesék könyvükkel érkeznek, s egy interaktív beszélgetésre hívnak mindenkit.

A beszélgetésen jelen lesz Kiss Verus, egészségügyi szakújságíró, dúla, a Császárvonal alapítója, a Hegmesék könyv szerzője, Rákosi Dóra gyógytornász, a Császárvonal társalapítója, illetve Veisenberger Eleonóra, perinatális szaktanácsadó, biológus, dúla is.


Az előadói csapat a Hegmesék könyv gyulai író-olvasó találkozóján (Nagy Márta fotója)

A kötetből Gerlits Réka olvas fel részleteket, melyekről együtt gondolkodnak tovább a jelenlevők, árnyalják a sorok között megbúvó érzéseket, tényeket, tudatosítanivalókat, útravalókat.

Info (a könyv virtuális kiállításos kivonata): csaszarvonal.hu/hegmesek

A program ingyenesen látogatható!

Facebook-esemény ide kattintva, pittyentsd be, hogy jössz, várunk!

Támogatók: Tavaszi Fesztivál, Budapest Brand Nonprofit Zrt, JURÁNYI Produkiós Közösségi Inkubátorház, Manna Produkció, Radnóti Tesla Labor