Szakmai díjat kapott a Császárvonal projekt

Blog

Szerző: Kiss Verus

A 2019-es Nekem Szól! Egészségértés Díjért zajló megmérettetésen projektünk idén bekerült az ország 20 legjobb egészségértést fejlesztő kezdeményezése közé, és a Média- és kommunikációs ipar kategóriában a dobogós második helyen végzett.

2019-ben negyedik alkalommal adta át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Nekem Szól! Egészségértés Díjakat, melynek gálájára 2019. november 28-án, a Budapest Music Centerbe a Császárvonal projekt alapítói is meghívást nyertek.

A gála pillanatai - Fotó: AIPM

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2016-ban indította útjára a Nekem Szól! Egészségértés pályázatot azzal a céllal, hogy díjazza, és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az idei pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni. Így indult a Császárvonal is a megmérettetésen, ahol idén a szokottnál is több digitális megoldást (pl. mobilapplikációt) neveztek be - emelte ki a gálán  Dr. Ficzere Andrea , a zsűri tagja, a Magyar Kórházszövetség elnöke is.  A verseny résztvevőit  dr. Horváth Ildikó  egészségügyi államtitkár, a pályázat fővédnöke köszöntötte.

A mezőny nagyon erős volt, fantasztikus érzés volt ilyen szakemberek, szervezetek, kezdeményezések legjobbjai között versenyezni az elismerésért, amellyel nem csak nagyobb ismertségre tettünk szert a császáros édesanyákat támogató projektünkkel, de számos virágzó együttműködés is elindul a jövőben ennek kapcsán.

Középen a Császárvonal két képviselője - Fotó: AIPM

És álljon itt az összes díjazott, minden kategóriában:

A Nekem Szól! Egészségértés Díj 2019 nyertesei:

Társadalmi szervezetek kategória:

I. helyezett és fődíj: „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány – Lucy, menstruációs és termékenységi naptár, ami figyel az egészségedre is

II. helyezett: Mellrákinfó Egyesület – Elég férfi vagy a rózsaszínhez?

III. helyezett: Babagenetika Egyesület – Emberi szemmel színesen - interaktív kiállítás

Egészségügyi intézmények kategória:

I. helyezett:  Országos Mentőszolgálat – Életmentő applikáció

II. helyezett:  Végtagmentő Applikáció –Diabétesz és érbetegséges szövődményeiből kialakult állapotok javítása, amputációk megelőzése

III. helyezett: Semmelweis Egyetem Városmajori Klinika és a SZÍV SN országos betegegyesület – Középpontban a pitvarfibrilláció!

Egészségügyi szakemberek kategória:

I. helyezett: Dr. Kelemen Csaba - A méhnyakrák szűrés lelet értelmezése

II. helyezett: Dr. Kőnig Róbert– Kőnig doki – érthető, hiteles, egészségügyi, közösségi kommunikáció

III. helyezett: Baji Anikó Katalin – AKUT szakasz - C vágány - A híd túloldala

Média és Kommunikációs Ipar:

I. helyezett és Közönségdíj: Dr. Simanovszky Zoltán – Zállatorvos edukációs YouTube csatorna

II. helyezett: Császárvonal Projekt– Mindent a császármetszésről, A-Z-ig

III. helyezett: Splendidea Communications Kft. - FLOW PR – HPV - Rendhagyó szülői értekezlet

Matics Kata, kétszeres Nekem Szól! győztes, az Egészségkommandó és az Intima.hu alapítója, Kiss Verus, a Császárvonal kreatív vezetője,  Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója - Fotó: AIPM

Egészségipar kategória:

I. helyezett: Essity Hungária Kft. – Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program

II. helyezett: Servier Hungária Kft. – Együtt dobban

III. helyezett: Janssen-Cilag Kft. – Szkizofrénia: tartós védelem, teljes élet


Köszönjük, hogy a szakmai zsűri dobogósnak ítélte projektünket, óriási megtiszteltetés és fontos visszajelzés ez nekünk, és ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek és nyertesnek!

A Császárvonal alapító csapata: Csáki Gergő szoftverfejlesztő (és negyedik gyermeke), Rákosi Dóra gyógytornász, IBCLC, Kiss Verus, egészségügyi szakújságíró, a Császárvonal projekt kreatív vezetője - Fotó: AIPM


Kiss Verus

Egészségügyi újságíró, kommunikációs szakember, háromszoros császáros édesanya, a Császárvonal projekt egyik ötletgazdája, a Császárvonal.hu főszerkesztője, a Hegmesék című könyv szerzője. Missziója a tévhitirtás és a kiegyensúlyozott, hiteles egészségügyi tájékoztatás. A kávé- és az élethosszig tartó tanulás megszállottja.