Már rendelhető a Hegmesék könyv!

Blog

Szerző: Kiss Verus

2020 novembere óta meg lehet rendelni oldalunkon a Richter Anna Díjas Hegmesék című könyvünket, mely magánkiadásban jelent meg, a Császárvonal gondozásában. A könyv anyagából készült virtuális kiállítás folyamatosan elérhető lesz mindemellett weboldalunkon.

Sür­gős­sé­gi csá­szár, csá­szár(ok) utáni hü­ve­lyi szü­lés, prog­ra­mo­zott csá­szár, ott­hon­szü­lés­ből csá­szár - sokan, sok­fé­le módon adunk éle­tet a mű­tő­ben, s a tör­té­ne­tek­hez leg­alább ennyi­fé­le meg­élés, ér­ze­lem is tár­sul. 20 bátor édes­anya me­sélt és mu­tat­ta meg hegét ebben a könyv­ben (akiknek rövidített történeteibe virtuális kiállításunkon is bárki betekinthet). Ezek mellett öt ta­nul­sá­gos és hi­ány­pót­ló szak­ér­tői heg­me­se is he­lyet ka­pott mel­let­tük a kiadványban.

A fotós és a szerkesztő, illetve hegportrék a könyvből

A kö­tet­ben be­szél­ge­tünk dr. Gut­mann Or­so­lyá­val (szü­lész-nő­gyó­gyász), Hor­váth Ré­ká­val (per­ina­tá­lis szak­ta­nács­adó), s ol­vas­ha­tó Karasz Noémi (szü­lész­nő), Kon­csek Krisz­ta (gyógy­tor­nász) és Kánya Kinga (gyász­kí­sé­rő) írása is, saját érin­tett­sé­gü­ket és szak­má­ju­kat kép­vi­sel­ve a csá­szár­met­szés kü­lön­fé­le testi-lelki ve­tü­le­té­ről.

Ahogy a kötet ajánlójában Andrek Andrea pszichológus írja:

"Jó szívvel ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik már szültek gyermeket. Nem túlzás állítani, hogy elolvasva másként tekintünk hegeinkre. Mindenki a magáéra. Ajánlom a könyvet azoknak is, akik még nem szültek. Mostantól a szülésre készülődés egyik 'kötelező olvasmánya'. Leginkább pedig ajánlom a könyvet azoknak a szakembereknek, akik tehetnek azért, hogy a császármetszéssel szülő anyák testi-lelki hegeit arany színezze."

Kiss Verus: Hegmesék - A császármetszésen innen és túl
Fotók: Perdy-Fazakas Brigitte
(Magánkiadás, 2020)
160 oldal, vászonkötött, keménytáblás, cérnafűzött

A kiadványt az Alföldi Nyomda nyomta Debrecenben.

ISBN 978-615-00-8886-0

Rendelés itt.