Koronavírus idején anyaként: ezekhez a facebookos csoportokhoz érdemes csatlakoznod

Császár előtt

Szerző: Kiss Verus

A koronavírus (covid-19) pandémia és a korlátozások okán kevés a személyesen elérhető segítség, pedig a várandóssággal, szüléssel, gyermekággyal, anyasággal járó érzékeny élethelyzetben kincset ér a hiteles segítség. Most leginkább online. Ezeket gyűjtöttük össze.

Várandósan és gyermekágyasként covid-19 idején facebook csoport

Koronavírus - támogatás anyáknak, apáknak facebook csoport 

Természetes? Szülés! – kérdezz-felelek

Császárvonal - támogató csoport császármetszés előtt és után (szakértőkkel)

  • Hol? https://www.facebook.com/groups/csaszarvonal/
  • Mi ez? Császárral szült édesanyák támogatása, elfogadó légkörben, kötődő szemlélettel. A cél a kiegyensúlyozott tájékoztatás, egymás segítése, a hasi szüléssel és VBAC-kel (császár utáni hüvelyi szülés) kapcsolatos tévhitek felszámolása.

Szoptatási tanácsadás – kérdezz felelek

  • Hol? https://www.facebook.com/groups/407887939342643/
  • Mi ez? Szoptatással kapcsolatos kérdések megválaszolására született csoport, ahol gyakorló édesanyák és szoptatástámogatásban képzett szakemberek segítik a csatlakozókat.

Édesanyák – Édesanyák (Szakértői Csoport)

  • Hol? https://www.facebook.com/groups/edesanyak/ 
  • Mi ez? A várandósság, a gyermeknevelés, -gondozás és családi ügyintézés szinte minden szegmensének szakértőit összefogó, támogató csoportja. Irányvonalát a WHO-ajánlások és a válaszkész gondoskodás alapvetései határozzák meg. Nem csevegőcsoport.

Babahordozás – kérdések és válaszok

Mozgásfejlődés - kérdezz-felelek

  • Hol? https://www.facebook.com/groups/545414542263031/
  • Mi ez? Ez egy szülőket és szakembereket tömörítő csoport. Csecsemők és kisgyermekek mozgásfejlődésével kapcsolatban lehet kérdéseket feltenni, megosztani az örömöket, kétségeket.

Beszédfejlődés - kérdezz-felelek

 Babamenü az alapoktól

  • Hol? https://www.facebook.com/groups/745733045542055/
  • Mi ez? Szülőket segítő csoport hozzátáplálás témában, ahol recepteket cserélhetsz, tanácsokat, ötleteket kérhetsz és kaphatsz. A csoport alapvetően az egészséges, 6 hónapos kortól való hozzátáplálást részesíti előnyben.

Babagenetika Kampány Szíve


Olvasd végig a csoportszabályzatot, mielőtt belépsz ezekbe a csoportokba, nézd meg, nem feltétele-e a belépésnek néhány kérdés megválaszolása. Belépvén használd a csoportkeresőt, ismerkedj a csoportbeli szokásokkal. Fontos: az egyes kórházaknak is rendszerint van saját csoportja, ahol a helyi információkkal kapcsolatban érdeklődhetsz, jellemzően az "X kórházban szültem/szülök" néven keresd őket a közösségi oldalon!