A hathetes kontroll után még ne menj futni! (VIDEÓ)

Császár után

A közvélekedés, a közkeletű tévhit szerint a szülés utáni hathetes kontrollal magunk mögött hagyhatjuk a császármetszéssel kapcsolatos tudatosságot, odafigyelést, a regeneráció is befejeződött. Ez azonban nincs így, egy ekkora hasi műtét ugyanis megköveteli tőlünk, hogy a rehabilitációt, a heg gyógyulását, testünk fokozatos visszaerősödését komolyan vegyük, támogassuk, hiszen a folyamat még hónapokig tart – ezután is.

A Császárvonalon sokat foglalkozunk a hasi szülés utáni felépüléssel, visszaerősödéssel, a császármetszés utáni tornákkal (ide kattintva a Császárvonal Videótárát éred el), s egy korábbi cikkünkben is részletesen olvasható, hogy is zajlik a folyamat a kórházi napoktól kezdve (itt olvashatod). Ezúttal viszont egy rövid beszélgetést hozunk a hathetes kontroll kapcsán, pontosabban arról, hogy az ott elhangzó engedélyek és "igenek", "minden mehet"-ek mit is jelentenek egy a témában jártas szakember szemszögéből.

Rákosi Dóra gyógytornásszal Kiss Verus egészségügyi újságíró beszélget a Richter Anna Díjas Hegmesék videósorozatának legújabb epizódjában.


Futni szeretnél? Csináld jól és biztonságosan szülés után!

Olvasd el korábbi cikkünket, miképp is kezdhetsz bele a futásba szülés, császármetszés után! ÉS ajánljuk figyelmedbe: 2023 őszén debütált a Császárvonal futásra felkészítő, komplex, online programja. Futós edzéstervek, keresztedzések, rengeteg elmélet, letölthető segédletek, szakmai gondolatok és tudnivalók gátizom, szétnyílt hasizom, pulzus, futóruházat stb. kapcsán. 

Ha még nem telt el elegendő idő, hogy belekezdj a futásba, nem töltötted megfelelő regenerációval az elmúlt hónapokat, nézz szét regeneráló tornáink között! Ha nem tudod, melyikbe kezdj, írj a hello_kukac_csaszarvonal.hu címre, hívd ügyfélszolgálati telefonszámunkat, segítünk!

Gyalogolj, fuss velünk & szakembereinkkel, ha eljött az idő!

Kétféle futásra (és gyaloglásra) felkészítő programunkra várunk, bármikor be tudsz csatlakozni, edzőinkkel támogatunk céljaidban, mindent megkapsz, ami kellhet a céljaidhoz!



Ajánljuk: