Szülés előtt: tudj meg mindent a császármetszésről - programajánló

Blog

Szerző: Kiss Verus

Áprilisban is meghirdetjük népszerű, kétalkalmas előadássorozatunkat a fővárosban, melyet négy szakértő előadására alapozva minden várandós édesanyának szívből ajánlunk.

Voltál már kórházi, bábai, dúlai szülésfelkészítőn, de nagyon kevés idő jutott a császárral kapcsolatos tudnivalókra? Szeretnél egy esetleges B terv, vagyis császármetszés esetén is tudatosan jelen lenni az események forgatagában? Esetleg már tudod, hogy császárral fogsz szülni?

Szeretnél egy olyan, eddigi, szüléssel kapcsolatos tudásodat kiegészítő információs előadássorozaton részt venni, ahol részletesen tájékozódhatsz az egész beavatkozás menetéről, az érzéstelenítésről, a műtétről, a kórházi napokról, majd a regenerációról, a gyermekágyról, a szoptatásról a nagy hasi műtét után? Ha sok volt az “igen” a válaszaid között, akkor Téged is várunk kétszer négyórás, kiscsoportos, informatív, fővárosi előadássorozatunkra!


Egy hely rád is vár a 10-ből kanapénkon! 

Nagyon fontosnak tartjuk a kiegyensúlyozott tájékoztatást, melynek egy-egy szelete - tapasztalataink és a hozzánk forduló, császárral szült édesanyák beszámolói szerint - előszeretettel felejtődik ki a tájékoztatási folyamatokból a hazai ellátórendszerben. Ha eljössz, garantáltan meg fogod ismerni a beavatkozás minden vetületét! Szakértőinkkel természetesnek vesszük, hogy az általános tudnivalókon, a műtétre való felkészülésen túl ugyanúgy beszélni kell a császármetszés szövődményeiről, ezzel párhuzamosan ezek mérséklésének lehetőségeiről, vagy akár a császár utáni hüvelyi szülés itthoni esélyeiről. De hiánypótlóan igyekszünk válaszolni azokra a kérdésekre is, hogy mit tehetsz tested, heged gyógyulásáért császár után, miképp teheted komfortosabbá a gyermekágyat egy nagy hasi műtéttel a hátad mögött, hogyan lehetsz sikeresen, akár hosszan szoptató édesanya a császáros hiedelmekkel ellentétben.

Ne feledd, attól még, hogy tájékozódsz, eljössz, nem leszel császáros - vagy ahogy a köznyelv fogalmaz, nem "vonzod be", csupán esélyt adsz arra, hogy adott esetben ez a forgatókönyv se legyen torokszorítóan idegen, netán traumatizáló számodra.

Négy szakértőnk (aneszteziológus, dúla, gyógytornász-IBCLC, hordozási tanácsadó-gyermekágyi segítő) segít minden kérdésedre választ kapni áprilisban is, kétszer négy órában.

Előadóink

  • Veisenberger Eleonóra (dúla, VBAC anya)
  • Rákosi Dóra : négyszeres császáros édesanya, gyógytornász, IBCLC (nemzetközi vizsgás szoptatási tanácsadó)
  • dr. Máté-Horváth Nóra : Aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, coach
  • Mátyus Évi: Háromszoros császáros édesanya, hordozási tanácsadó, speciális tanácsadó, dúla, gyermekágyi segítő, önkéntes szoptatási segítő


Jelentkezési és lemondási határidő: 2019. április 5., a hello@csaszarvonal.hu címen. Részletek, részvételi feltételek a kiírt Facebook-eseményben!
Várunk szeretettel!